Foto: TT/Shutterstock

Så gick det sen för Kevin Costners första ex-hustru Cindy

Kevin Costner mötte sin första hustru redan i skolan.
Så här gick det sen för Hollywood-stjärnans första ex-fru.

Kevin Costner är utan tvekan en av Hollywoods största stjärnor.

Ända sen han fick sitt genombrott i början av 1980-talet har han stått i rampljuset.

Med oförglömliga rollinsatser i filmer som ”Bodyguard” (där han spelade mot Whitney Houston) har Costner hyllats stort. För sin insats som regissör, producent och skådespelare i västernrullen ”Dansa med vargar” har Costner bland annat prisats med filmvärldens största utmärkelse: Oscarsstatyetten.

När dessa filmer gick upp på vita duken var Costner fortfarande gift med sin första hustru: Cindy Silva. Deras bröllop ägde rum år 1978.

De hade börjat dejta varandra tre år tidigare, när de båda gick i samma skola.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Shutterstock

Tillsammans fick de tre barn: två döttrar födda 1984 respektive 1986, samt en son född 1988.

Cindy syntes ofta sida vid sida med maken på stora galatillställningar och festliga filmuppvisningar.

På bilden nedan ser vi paret tillsammans med två tidigare amerikanska presidenter. Året var 1992 då Coster och Silva (i mitten) flankerades av Ronald och Nancy Reagan (vänster) och Gerald Ford med hustru Betty.

Artikeln fortsätter under bilden.

Cindy Silva och Kevin Costner tillsammans med presidentparen Reagan respektive Ford i Beverly Hills 1992. Foto: Mark J. Terrill/AP/TT
Cindy Silva och Kevin Costner tillsammans med presidentparen Reagan respektive Ford i Beverly Hills 1992. Foto: Mark J. Terrill/AP/TT

Costners förhållande med hustrun höll fram till år 1994, då paret genomgick en uppslitande skilsmässa.

De nådde enligt People en förlikning värd 80 miljoner dollar. Det ska ha varit en av de mest kostsamma förlikningarna i Hollywoods historia, skriver Daily mail. Paret var då 39 respektive 38 år fyllda, och gjorde ett gemensamt uttalande i samband med att skilsmässan blev offentlig.

– Efter 16 år tillsammans avslutar vi vårt äktenskap. Vi har vänskapligt löst alla frågor rörande våra barn och ekonomiska angelägenheter och en fullständig äktenskaplig uppgörelse har nåtts, sade Costner och Silva i ett uttalande enligt People.

Efter att uppbrottet var ett faktum, berättade källor nära paret för People att Costners allt mer pressade tidsschema i Hollywood kan ha fällt avgörandet när äktenskapet gick i kras.

– Min tro var skakad. Ingen vill att ens äktenskap ska ta slut, och det gjorde det. Man kommer att se de människor man älskar mest, sina barn, bara hälften så mycket. Det är en enorm förlust, sade Costner i en intervju med Hollywood Reporter 2012.

Efter uppbrottet med Costner tycks ex-hustrun Cindy ha hållit en längre profil och valt bort ett liv i rampljuset.

Efter äktenskapet med Silva gifte Costner om sig med Christine Baumgartner (bilden nedan) år 2004. De fick tre barn tillsammans, innan de valde att gå skilda vägar 2023.

Kevin och Christine med barnen. Foto: Shutterstock
Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev