Agnetha Fältskogs kraschade äktenskap med okända maken Tomas Sonnenfeld – gick isär efter bara tre år

Agnetha Fältskog har varit gift två gånger.
Så här gick det sen för Abba-stjärnans andra ex-make, kirurgen Tomas Sonnenfeld.

Agnetha Fältskog satte hjärtan i brand när hon slog igenom över hela världen med Abba. Hon blev snabbt en av världens mest kända sångerskor och har skrivit musikhistoria tillsammans med kollegorna Anni-Frid Lyngstad, Benny Andersson och Björn Ulvaeus.

Den senare blev Fältskog förälskad i – och deras relation är väldokumenterad. De började dejta 1969 och gifte sig två år senare. Tillsammans fick de barnen Linda och Christian. Mamma Agnetha har berättat att den första tiden som förälder var utmanande.

– Allt hände samtidigt. Men det är ofta så, tror jag. Din karriär tar fart samtidigt som du vill bli mamma, sade hon i dokumentären ”Abba – Against the odds”.

Abba tog upp mycket tid – men det gjorde förstås också livet som småbarnsmamma.

– Jag tror verkligen det. Det var tufft. Hon ville ha mig och ABBA ville ha mig. Det var svårt att klara av allt, säger stjärnan i dokumentären.

Fältskog och Ulvaeus var gifta mellan 1971 och 1979.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM, SVERIGE 20240531 Artisterna Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog och Benny Andersson efter att ha tagit emot Vasaorden "För mycket framstående insatser inom svenskt och internationellt musikliv" då kungliga ordnar delades ut på Stockholms slott på fredagen 31 maj 2024. Foto: Henrik Montgomery / TT
STOCKHOLM, SVERIGE 20240531 Artisterna Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog och Benny Andersson efter att ha tagit emot Vasaorden ”För mycket framstående insatser inom svenskt och internationellt musikliv” då kungliga ordnar delades ut på Stockholms slott på fredagen 31 maj 2024. Foto: Henrik Montgomery / TT

Var gift med kirurg i tre år

Flera år senare knöt Fältskog hymens band igen – den här gången med kirurgen Tomas Sonnenfeld. Makarna gifte sig år 1990.

Men äktenskapet gick i spillror när paret skilde sig 1993, skriver Femina.

– Människor som hittar riktig kärlek och lyckas behålla den kan skatta sig väldigt lyckliga, ska Fältskog senare ha sagt, enligt Expressen.

Ett decennium senare släppte artisten skivan ”My colouring book” där flera av låttexterna handlar om krossad kärlek och saknad.

– Jag har väldigt lätt för att tolka just de tragiska låtarna eller den olyckliga kärleken, sade Fältskog då i en exklusiv SVT-intervju med Lotta Bromé, enligt Aftonbladet.

Bromé frågade då Abba-stjärnan om hon varit ledsen – och fick till svar:

– Ja, absolut. Jag har varit mycket ledsen många gånger. Fast jag är det inte jämt.

Fältskogs andra make Tomas Sonnenfeld prisades: ”Enormt uppskattad”

Sonnenfeld fortsatte därefter sin framgångsrika karriär inom sjukvården. 2012 tilldelades han Matts Halldins pris av föreningen Opuscula Medica.

I motiveringen förklarade de utnämningen med Sonnenfelds ”ytterst framgångsrika och uppskattade insatser som studierektor för kirurgkursen på Södersjukhuset”.

– Hans omfattande erfarenhet av kirurgi, ständigt goda humör och entusiasm i kombination med hans pedagogiska kunnande och talang har lyft utbildningen av läkarstudenter till nya höjder – både avseende utbildningens kvalitet och studenternas trivsel. Han är dessutom en enormt uppskattad lärare och ett föredöme för blivande kollegor, stod att läsa i motiveringen, enligt Läkartidningen.

Artikeln fortsätter under bilden.

Agnetha Fältskog (höger) anländer till Barbro "Lill-Babs" Svenssons 60 års fest på restaurang Tyrol i Stockholm. Foto: Jan Collsiöö/TT
Agnetha Fältskog (höger) anländer till Barbro ”Lill-Babs” Svenssons 60 års fest på restaurang Tyrol i Stockholm. Foto: Jan Collsiöö/TT

”Jag har aldrig dragit mig tillbaka”

Agnetha Fältskog släppte sitt senaste soloalbum ”A+” förra året. Annars är hon kanske den Abba-medlem som mest fått stämpeln att inte vilja synas till så mycket i rampljuset.

Den bilden ville hon själv rätta till, då hon för en tid sen medverkade i en intervju i Sveriges Radio.

– Jag har aldrig dragit mig tillbaka på det sättet som många tror, men jag känner att det har stått så mycket om oss genom åren och vi har gett så många intervjuer. Det finns en risk att man pratar sönder det på något sätt och så vill man ju ha en bit för sig själv också i det privata, sade hon då.

Agnetha Fältskog och övriga Abba-medlemmar prisades nyligen med Vasaorden av kung Carl XVI Gustaf. Det är första gången på 50 år som kungahuset delar ut den kommendörsorden.

Vi önskar dig allt gott, bästa Agnetha! Tack för all fantastisk musik genom alla år.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev