Foto: TV4

Så här såg Gustav Mandelmann ut för 32 år sen när han träffade Marie – bilderna visar

Det har nu gått över 30 år sedan Marie och Gustav Mandelmann knöt hymens band.
Så här såg tv-profilerna ut då – på den tiden!

Gustav och Marie Mandelmann har i många år varit ett av tv-Sveriges mest omtyckta par. Den självhushållande familjen Mandelmann lever på sin natursköna bondgård på Österlen, dit tv-tittarna i flera säsonger bjudits in för att följa med när de gör egna, härliga recept och umgås tillsammans med alla härliga djur.

Deras kärlek går verkligen rakt igenom rutan. Och det är faktiskt ganska länge sedan som Gustav, 58, och Marie, 59, för första gången träffades.

De har berättat om det speciella tillfället i sitt program ”Mandelmanns gård” i TV4.

LÄS MER: Här bryter Anna Brolin ihop i direktsändning – tvingas avbryta framför gästen: ”Förlåt”

Det var i en annan miljö än den vi i dag är vana vid att se paret i. Men fröet till den självhushållande gården skulle snart komma att sättas.

Artikeln fortsätter under bilden.

Valplyckan är total på Djupadal! Foto: TV4

Marie har berättat för Året runt hur hon som elev vid Gerleborgsskolan i Bohuslän skulle få lära sig stenhuggeri.

Till samma skola kom det även en ung man som hade önskat ta ett uppehåll i sina studier till läkare. I stället ville han måla. Vem det var? Gustav Mandelmann så klart – och resten är, som det brukar heta, historia.

LÄS MER: Mandelmanns beslut för nya familjemedlemmarna – Marie bekräftar planen med Gustav: ”Vi har tänkt…”

Marie träffade Gustav via skolan

Marie förklarar att skolan hade en balalajkaorkester som brukade spela om kvällarna, och det var genom musiken och måleriet som hon träffade sin Gustav.

De gifte oss i rådhuset på Kungsholmen i Stockholm för 31 år sedan, år 1992.

– När vi gifte oss, det här är för länge sedan, då blommade det också. Så gav vi alla våra bröllopsgäster var sin liten fläderbuske att ta med sig hem och plantera och föra kärleken vidare på så vis, säger Gustav Mandelmann i programmet, där de också visade upp hur de såg ut då för över tre decennier sedan:

Artikeln fortsätter under bilderna.

Foto: TV4
Foto: TV4

Sedan gick åren innan de hittade sitt eget paradis: på Österlen i Skåne. Gustav åkte ner på en upptäcktsfärd 1996 medan Marie var hemma i Stockholm med barnen.

Till sist hade Gustav hittat rätt: En riktigt härlig bondgård. Han ringde då hem till Marie och var lyrisk. Det visade sig sen att den var till salu, och trots att det ska ha funnits andra bud som var högre än Mandelmanns, så valde dödsboet ändå att sälja till dem.

Gustav, som arbetat som journalist, sadlade om. Att driva ett helt självhushållande jordbruk är tidskrävande, men roligt.

Artikeln fortsätter under bilden.

Gustav Mandelmann
Foto: TV4

Marie avslöjar också hemligheten bakom deras livslånga kärlek.

– Vi sjunger tillsammans, lagar goda middagar, försöker ta oss tid för varandra, säger Marie Mandelmann till Året runt.

I egna programmet har hon sagt:

LÄS MER: Därför lämnar ”Karl Fredrik på Österlen” landet – bekräftar beslutet för Petters skull

– Han är ganska gullig Gustav. Eller ganska mycket gullig, haha.

Gustav har berättat om sin kärlek till Marie i programmet:

– Vi hjälps åt i vardagen skulle jag säga. Hon har otroligt bra minne och jag har jättedåligt minne låtsas jag, haha. Nej då. Men hon kommer ihåg så himla mycket grejer och det är roligt att man kompletterar varandra samtidigt som vi på ett sätt är otroligt lika, säger han och fortsätter:

– Sedan tycker jag att Marie är så otroligt vacker och klok också, säger Gustav och fnittrar på det där sättet som bara han kan göra.

När Nöjeslivet mötte Marie Mandelmann i samband med Let’s dance för ett par år sedan, berättade hon om vad hon anser är nyckeln när det kommer till deras relation.

– Jag tror att det alltid är bra att vårda sin relation och aldrig ta något för givet. Att sikta framåt, att man ska ha roligt tillsammans i livet, sade hon då, till Nöjeslivet.

På frågan hur hon ville beskriva sin relation med Gustav, svarade hon:

– Jag tycker det är roligt att ge mig ut på äventyr och det vill jag göra tillsammans med Gustav också!

Makarna mandelmann
Foto: TV4

Dela gärna vidare inlägget, och tryck på gillaknappen om du också tycker att Mandelmanns är ett trevligt par som bjuder oss på så mycket kärlek i tv-rutan!