Så lever Anders Bagge lyxliv på slottet med Johanna – svindlande storleken: ”Krävs lite yta”

Anders Bagge ska ut på sommarturné med Diggiloo.
När han ska hem och vila ut mellan konserterna kan han landa på enorma slottet med hustrun Johanna Lind Bagge.
– Jag kommer att sakna alla mycket när jag är ute på turné, säger han till Allas.

Anders Bagge har blivit en älskad tittarfavorit i rutan efter alla år som karismatisk, ärlig och godhjärtad jurymedlem i talangtävlingen ”Idol”.

Egentligen fick han sitt genombrott redan på 1990-talet i grupperna Legacy of Sound och Ruff ’N’ Redy.

Artikeln fortsätter under bilden.

Anders Bagge åker på Diggiloo-turné 2024. Foto: Peo Möller/press
Anders Bagge åker på Diggiloo-turné 2024. Foto: Peo Möller/press

Musikproducenten tog så sent som hösten 2021 själv steget längst ut på scenen som soloartist. Detta när han medverkade i TV4:s ”Masked Singer Sverige” – en insats som sen ledde till att han även vågade sig ut på Melodifestivalens stora scen året därpå.

Inför sin medverkan i Melodifestivalen berättade han om sin stora nervositet.

– Jag ska vara med i Mello 2022 och sjunga. Det är med skräckblandad förtjusning jag säger det. Och ännu mer läbbigt kommer det vara att gå upp på scen, sade Anders Bagge i ett videoklipp på Melodifestivalens sociala medier då och fortsatte:

– Men å andra sidan har jag alltid suttit och tittat på en artist och inte varit på andra sidan, så jag vill lära mig.

Det slutade i succé – Bagges låt ”Bigger Than the Universe” nådde till den stora Mello-finalen. Bidraget vann sedan svenska folkets röster i den stora finalen.

Men till slut kom han på andraplats i Mellon, eftersom de internationella jurygrupperna röstade på ett annat bidrag (”Hold me closer” med Cornelia Jakobs) som i slutändan vann den upplagan av Melodifestivalen.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Men det är ju som producent och låtskrivare Bagge har gjort sig ett namn i den stora, vida musikvärlden.

Han har genom åren samarbetat med världsstjärnor som Madonna, Jennifer Lopez, Céline Dion och Janet Jackson.

En gång i tiden har han faktiskt tackat nej till att sjunga med Céline Dion. Bagge och Robert Wells hade skrivit en låt till den kanadensiska världsstjärnan, som ville framföra densamma med svenskduon under en konsert i Globen. Wells tackade ja – men Bagge satte sig på läktaren.

– Du kan inte ana hur mycket jag har ältat det där sedan dess. Vem tackar nej till att sjunga med Celine Dion? Hon är en fantastisk sångerska och förebild för mig, som jag har skrivit flera låtar till. Men där och då klarade jag det inte. Panikångesten och den fruktansvärda scenskräcken var helt enkelt för stark, säger Bagge till Allas.

Artikeln fortsätter under bilden.

Lever slottsliv med hustrun Johanna – åker på Diggiloo-turné i sommar

Tillsammans med hustrun Johanna Lind Bagge lever Anders slottsliv. För cirka två år sen köpte nämligen paret Rastaborgs slott med anor från 1600-talet, på Ekerö utanför Stockholm.

Där har de sannerligen utrymme för alla sina hundar och musikutrustning: slottet är nämligen 1 500 kvadratmeter stort till ytan. Där håller Johanna också i olika event. Samtidigt har de också ett hus på Färingsö.

– Med fem stora hundar och en katt i hushållet krävs det lite yta. Julia och Signe är ju grand danois, Sonja och Iris original olde english bulldog och Karin engelsk bulldog. Man kan säga att det går åt lite mat varje vecka, säger Anders Bagge till Allas.

I sommar ska Bagge ut på turné. Mellan 4 juli–24 augusti åker han ut med sina artistkollegor i ”Diggiloo”. Bland andra Jessica Andersson, Andreas Lundstedt och Elisa Lindström finns också i artistuppställningen.

Andreas Lundstedt, Anders Bagge och Elisa Lindström åker på Diggiloo-turné 2024. Foto: Markus Gårder/press
Andreas Lundstedt, Anders Bagge och Elisa Lindström åker på Diggiloo-turné 2024. Foto: Markus Gårder/press

Men det är inte utan lite vemod som Anders ger sig ut på vägarna.

– Men det är helt underbart med alla djuren och jag kommer att sakna alla mycket när jag är ute på turné. Jag bara måste skypa med Johanna varje dag för att se och höra hela gänget och så kommer jag hem ett par dagar varje vecka mellan olika spelningar, säger han.

Vi önskar dig stort lycka till med den kommande turnén, Anders!

HUNNEBOSTRAND 20230608 Anders Bagge och Johanna Lind Bagge vid invigningen av SköldpaddsArken på Nordens Ark. Foto: Adam Ihse / TT
HUNNEBOSTRAND 20230608 Anders Bagge och Johanna Lind Bagge vid invigningen av SköldpaddsArken på Nordens Ark. Foto: Adam Ihse / TT
Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev