Sanna Nielsens avslöjar kärleksknep med sambon – efter alla år: ”Det måste man ha respekt för”

Sedan tio år tillbaka är Sanna Nielsen sambo med kärleken Joakim Ramsell. Nu öppnar sångerskan upp om livet tillsammans och hur deras förhållande gick från en vänskap till något mycket större.

– Grundtryggheten är fantastisk. Jag vill ju gå igenom livet med honom och då har jag bestämt mig för det, säger Sanna Nielsen till Nöjeslivet.

Att ha sin kärlek på plats både hemma och på jobbet kan vara en för eller nackdel. Men för Sanna Nielsen är det en stor trygghet, då sambon Joakim Ramsell är med i hennes band under hennes egna show ”Mitt Sanna jag”.

Det var också här paret först träffades – på scenen.

– Det är underbart att få dela jobbet och glädjen med någon. Det är fantastiskt att komma hem till någon och berätta om saker, men det är ännu häftigare när den personen också har egna minnen från upplevelsen på scenen. Vi kan komma hem efter vi tagit pendeln och så går vi den där kilometersträckan hem och diskuterar vad vi gjort och hört under dagen, säger Sanna Nielsen till Nöjeslivet.

Sanna Nielsen här tillsammans med sambon Joakim Ramsell. Foto: Christine Olsson/TT

Även om både Joakim och Sanna är stora musikälskare är det ändå viktigt att stänga av den passionen när de är lediga. Men det är lättare sagt än gjort.

– Musiken är ju mitt liv för mig och honom. Det är väldigt naturligt för oss att ha musik i vårt liv. Däremot lyssnar vi aldrig på musik hemma. Det är oftast knäpptyst. Det kan bli under en middag, eller ja när han gör middag. Jag lagar aldrig middag, han har tagit den rollen. Jag är väldigt glad för det eftersom jag är urkass på det, säger Sanna Nielsen till Nöjeslivet och skrattar.

Sanna Nielsen: ”Grundtryggheten är fantastisk”

Nu har de varit tillsammans i drygt tio år och att dela passionen för jobbet, tror Sanna kan vara en nyckel till kärleksframgången.

– Vi trivs väldigt bra ihop och vi tycker väldigt mycket om varandra. Vi försöker prata mycket med varandra och ha roligt ihop. Jag tänker också på att vi är väldigt bra kompisar i grunder för det var så vi började och vi alltid kunnat prata om allt. Grundtryggheten är fantastisk. Jag vill ju gå igenom livet med honom och då har jag bestämt mig för det. Det är fint på alla sätt och vis, säger Sanna Nielsen till Nöjeslivet.

”Jag vill ju gå igenom hela livet med honom”, säger Sanna Nielsen om sambon. Foto: Maria Ekman/Newsner

”Det måste man ha respekt för”

Att vara varandras bästa vänner och partners är som i alla förhållanden också att ge och ta. Men ett viktigt knep för ett lyckat förhållande är också att inte glömma bort sina unika olikheter, berättar Sanna.

– Jag tror att respekten för en annan människa är oerhört viktig och att man inte glömmer bort att man behöver inte tycka lika i ett förhållande om allting. Det måste man ha respekt för och inte tänka att man inte kan vara tillsammans med personen för det kommer krocka för mycket, säger Sanna till Nöjeslivet.

Så hanterar de distansen

Men speciellt i sommartider blir det mindre tid och jobb tillsammans, då Sanna arbetar för fullt med ”Allsång på Skansen”. Men att de får en ”paus från varandra”, är inte något som Sanna ser som ett problem.

– När vi väl jobbar från varandra så tror jag också det kan vara bra. Det är väldigt skönt också att jag har mitt liv och han har sitt. Det är väldigt viktigt det också. Men vi stöttar och pushar varandra. Det finns ingenting bättre än det. Jag vill ju också att han ska ha sina drömmar och han är där för mina. Så vi utövar det ändå tillsammans på något vis, säger Sanna Nielsen till Nöjeslivet.

Så underbart med kärlek Sanna! Nu hyllar vi Sanna och kärleken genom att göra ett hjärta i kommentarsfältet!

Efter intima frågorna – nu ryter Sanna Nielsen ifrån: ”Vill bli sedd som nåt mer än någon som kan föda barn”