Foto: Janerik Henriksson/TT & Christine Olsson/TT

Sanna Nielsens beslut för sonens skull: ”Det största jag kan ge honom”

Sanna Nielsen har fattat beslutet.
Allt för sonen Gibsons skull.
– Så att vi kan få många minnen ihop, säger hon till Amelia.

Sanna Nielsen är en av landets mest rutinerade artister. Redan som 11-åring tog hon sig in på Svensktoppen med sin debutsingel ”Till en fågel” – och sedan dess har hennes karriär bara fortsatt att blomstra. I dag är hon en folkkär stjärna som turnerat flitigt i hela landet i många års tid.

Vid hela sju tillfällen har hon deltagit i Melodifestivalen, och alltid nått bra resultat i musiktävlingen. År 2014 vann Nielsen med bidraget ”Undo”, och sen blev det en hedersam bronsplats i den stora Eurovision-finalen i Köpenhamn samma vår.

Året därpå blev hon handplockad av SVT att programleda den svenska Mello-turnén i par med komikern Robin Paulsson, och 2016 landade hon det prestigefyllda uppdraget som allsångsledare på Skansen.

Därför slutade Sanna Nielsen i Allsång på Skansen

Där blev Sanna kvar i sju år innan hon 2022 bestämde hon sig för att det var dags att tacka för sig.

– Jag säger ju hej då till något som jag har älskat att göra – men det känns ändå bra att ha bestämt sig. Samtidigt trivs jag ju så bra på den där scenen. Jag vet att jag än en gång kommer att ha världens roligaste sommar och att jag kommer att stå där efter det sista programmet och tänka: ”Vad har jag gjort?”, sade hon då i en intervju med nyhetsbyrån TT.

Efter allsångssomrarna har det hänt massor i Sannas liv. Framför allt har hon och kärleken Joakim Ramsell välkomnat sonen Gibson till världen i oktober 2021. I vintras berättade Sanna om glädjen över att se sonens framsteg.

– Vi har det helt fantastiskt. Gibson är två år nu och springer runt. Ibland sliter man sitt hår för det är svårt att navigera i föräldraskapet. Det är väldigt mycket ”nej!”, ”stopp!” och ”mitt!” just nu, haha. Och kastar lite mat och sådana saker. Så att jodå, vi har att göra men han är helt underbar, sade Sanna då.

”Att ta hand om mig själv är det största jag kan ge honom”

I en intervju med magasinet Amelia berättar Nielsen nu att hon nått en ny insikt i sitt föräldraskap.

– Jag vill finnas länge för min son och göra allt för att få finnas kvar. Att ta hand om mig själv är det största jag kan ge honom, så att vi kan få många minnen ihop, säger Nielsen till tidningen.

I slutet av november fyller sångfågeln från Skåne 40, och det är någonting som hon ser fram emot.

– I dag vet jag lite mer om mig själv och vad som händer. Jag gillar att hålla mig uppdaterad och tycker det är intressant att titta på nyheterna. Det är en bra avslutning på kvällen, säger hon till Amelia.

Sanna Nielsen är i höst aktuell i musikalen ”Änglagård” på Oscarsteatern i Stockholm, där hon tagit över rollen efter Helen Sjöholm.

Vi säger lycka till, Sanna!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

 

Läs mer om...