Sannas Nielsens besked om sargade självförtroendet – ärliga orden om rädslan: ”Jag vågar inte…”

Sanna Nielsen är högaktuell med sin sjätte säsong som programledare för ”Allsång på Skansen”.

Samtidigt har hennes solokarriär som artist hamnat lite i skuggan.

Nu berättar Sanna om rädslan i arbetet.

– Jag vågar inte riktigt hela vägen, berättar hon för Aftonbladet.

Sanna Nielsen, 36, har gått ifrån att vara en populär artist, med hits i Melodifestivalen, till att bli en folkkär programledare för ”Allsång på Skansen”. Men det musikaliska tänker hon nog aldrig släppa.

Redan i Melodifestivalen fick hon känna på hur det är att arbeta med kamerorna och efter flera år som programledare verkar hon trivas som fisken i vattnet när hon, på scenen, befinner sig i händelsernas centrum.

Sanna berättar för Aftonbladet att hon fått mersmak och att hon är nyfiken på flera roller inom tv-branschen. 

Vill göra mer musik

Även om Sanna för tillfället inte levererar nya låtar på samma sätt som andra artister kommer den aktuella programledaren alltid att återvända till musiken. 

– Gud, jag bara längtar tills jag vågar skriva lite mer egen musik. Jag jobbar jättehårt med det, att sitta hemma och våga skriva mer. Jag tycker att det är så jävla svårt att få till någonting som är bra. Eller att veta om någonting är bra, säger Sanna Nielsen till Aftonbladet.

Sanna Nielsen
Foto: TV4

Ställer höga krav på sig själv

Annars kan säkert flera faktorer ha påverkat det faktum att Sanna inte blivit känd som artisten som ständigt släpper ny musik.

För tillfället har hon fullt upp med att göra sin sjätte säsong som programledare för SVT:s ”Allsång på Skansen och i slutet av maj lämnade hon även det lyckliga beskedet att hon ska bli mamma. 

Med andra ord har Sanna mycket att stå i och därtill medger hon att hon ibland ställer lite för höga krav på sig själv.

– Det kanske jag gör just när det gäller att skriva musik, jag har inte självförtroendet till det. Jag vågar inte riktigt hela vägen. Jag får så mycket inspiration när jag sitter och skriver med andra, när jag till slut vågar det. För det är också jätteläskigt att ta det steget, berättar hon för Aftonbladet.

Sanna Nielsen
Foto: Christine Olsson/TT

Sannas rädsla

För tidningen förklarar hon även hur imponerad hon är över kollegorna i musikbranschen, som lyckas skapa låtar på löpande band. Men när hon själv ska göra låtar arbetar hon oftast på egen hand, för att undvika risken att bli kritiserad av en låtskrivarkollega.

– Vad är det värsta som kan hända? Att de säger nej och det gör ju ingenting egentligen, men jag vill ändå inte göra det. Det är jättesvårt att förklara, men det är en rädsla för någonting. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det, säger hon till Aftonbladet.

Du är fantastisk Sanna! Gillar du också hennes ljuva sångröst? Lämna gärna en kommentar på Facebook!