Sanningen bakom nya bilden på Elisabeth Andreassen

Elisabeth Andreassen, 61, är tillbaka på scenen – och väcker reaktioner med sin nya bild bakom kulisserna.

Här är förklaringen bakom ”Bettans” förvandling.

Den norsk-svenska schlagerdrottningen Elisabeth Andreassen slog igenom redan på 1980-talet. Tillsammans med Kikki Danielsson bildade hon gruppen Chips som nådde stora framgångar bland annat i den svenska Melodifestivalen. Detta kröntes förstås år 1982 med bidraget ”Dag efter dag” som gick segrande ur tävlingen.

1985 vann hon Eurovision Song Contest för hemlandet Norge i gruppen Bobbysocks med ”La det Swinge”, och ända sedan dess har Bettan varit ständigt aktuell på olika håll.

Senaste gången hon var med i ”Mello” var år 2011 med bidraget ”Vaken i en dröm” som dock slutade sist i sin deltävling i Göteborg.

GØTEBORG, SVERIGE 20110212. Elisabeth Andreassen i ”Green room” under Melodifestivalen 2011:s deltävling 2 i Scandinavium. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Men ”Bettan” deppade inte för det, och har sen dess släppt ytterligare två skivor och varit med i olika shower både i Sverige och Norge.

Nu är hon aktuell på nytt – i en nygammal uppsättning…

Elisabeth Andreassen spelar nämligen rollen som domaren i Björn och Benny-musikalen ”Chess” som just nu sätts upp i Oslo.

Bettan har väckt reaktioner i sociala medier där hon bland annat postat den här bilden från bakom kulisserna:

”Kul kvinna”, ”knallbra” och ”strålande” är några av omdömena som folk väljer att skriva i kommentarsfältet direkt till Bettan.

”Bettan” spelade mot Björn Skifs och Martin Ljung

Det är dock inte första gången Bettan spelar en roll i ”Chess”. Redan på 1990-talet var hon med i en annan uppsättning av den klassiska musikalen, och på 80-talet hade hon en roll i ”Spök” då hon spelade mot Björn Skifs och Martin Ljung.

Under hela våren och hösten spelar Bettan ”Chess” på Folketeateret i Oslo, och uppsättningen tycks hittills ha fått goda omdömen från den norska presskåren.

Hon har i tidigare intervjuer berättat hur glad hon är över att ha landat den stora rollen i Björn Ulvaeus och Benny Anderssons klassiker.

– Jag ska göra domaren, The Arbiter, i en ny uppsättning av musikalen Chess, med stor ensemble, dansare och kör. Jag är så stolt över att jag får vara med. Det passar bra i min ålder och karriär, att den rollen kommer nu, sade hon i en intervju med GT i höstas.

Dela gärna inlägget för att önska Bettan all lycka!