Sanningen om Clark Olofssons flickvänner – ökände brottslingens vilda kärleksliv

I TV-serien “Clark”, som handlar om en av Sveriges mest kända brottslingar, målas Clark upp som en kvinnomagnet av rang.

Men vilka var Madou, Maria, Marijke, Ingela och Kristin egentligen? Här är sanningen om ökände brottslingens vilda kärleksliv.

TV-serien “Clark” som handlar om en av Sveriges mest kända brottslingar, är den mest streamade på Netflix just nu enligt sajten Moviezine.

Även om serien är baserad på den tungt kriminella Clark Olofssons liv så innehåller den mycket humor och … kärlek.

Faktum är att kvinnorna visade sig vara en stor del av Clarks liv och genom åren har han hunnit gifta sig och skilja sig åtskilliga gånger.

Clark Olofsson, som i serien spelas av Bill Skarsgård, har även sex barn, fyra söner och två döttrar. Tre söner har han tillsammans med belgiske Marijke och två döttrar med två andra kvinnor. Dessutom har en ytterligare en son tillsammans med dåvarande fästmön Angelique, som han förlovade sig med 2008.

Clark Olofsson
Polisens bilder på Clark Olofsson, 1965 i Eskilstina. Foto: Polisen/TT

Hon är kvinnan bakom Madou i ”Clark”

Första kvinnan som Clark förälskar sig i i den populära TV-serien kallas Madou, och är en rik arvtagerska som Clark raggar upp på stranden. 

Olofsson låtsas att han är en Harvard-student på semester och får tillbringa natten på deras enorma egendom, där han blir intim med båda Madou och hennes mamma.

Madou, som kvinnan heter i serien ska, enligt uppgift, vara baserad på överklasstjejen Madiori Britmer, i dag 73 år gammal, som Clark hade en flirt med i slutet av 1960-talet. 

När Clark Olofsson skulle söka mildring i Svea hovrätt i domen för försök till polismord sommaren 1966, syntes han göra det hand i hand med Madiori Britmer.

I serien föder Madou, som spelas av Isabelle Grill, parets gemensamma barn, men huruvida paret faktiskt fick barn tillsammans på riktigt är än idag oklart.

Så träffades Clark Olofsson och Maria Wallin

I serien inleder Clark en relation med Maria Wallin, som spelas av Hanna Björn. Även den karaktären är baserad på en verklig person.

Clark och Maria Wallin var ett par under flera år på 1970-talet. Paret var förlovade och ska, enligt TT, ha flytt tillsammans i samband med att han rymde från anstalten Lingatan under tidigt 1970-tal. 

Clark Olofsson
Foto: TT

Vem är Ingela i tv-serien Clark

Enligt The Cinemaholic är karaktären Ingela, som spelas av skådespelerskan Agnes Lindström Bolmgren, baserad på en kvinna som Clark fått barn med.

Marijke Demuyncks relation med Clark

Clark inledde en relation med belgiska Marijke Demuynck, som i serien spelas av Sofie Hoflack.

Paret träffades 1976 på ett tåg i Tyskland när Clark var på rymmen från polisen. Marijke var vid tidpunkten 19-år gammal.

I augusti samma år, efter att Olofsson återigen gripits av polisen och hamnat i finkan, gifter sig paret i Kumlabunkern, enligt Aftonbladet.

Paret fick paret tre barn tillsammans men gick skilda vägar 1999.

Vem är Kicki från Norrmalmstorgsdramat

När Norrmalmstorgsdramat skildras i serien får tittarna se hur Clark Olofsson skapar en relation med en av personerna som tagits som gisslan. Kvinnan heter Kristin ”Kicki” Enmark och drabbades då av det numera världskända ”Stockholmssyndromet”.

Kristin Enmark
Foto: Jack Mikrut

Kristin Enmark var den kvinna som, mitt under Norrmalmstorgsdramat, ringde till statsminister Olof Palme och bad att få åka med rånaren och Clark Olofsson.

– Snälla rara söta gulliga, Olof. Jag har varit socialdemokrat i hela mitt liv, och jag ber på mina bara knän att du ska lösa situationen genom att ringa till poliserna och säga till dem att de ska släppa rånaren med hans pengar och Clark och Elisabeth och mig. För vi är inte rädda för dem och då kommer allt att gå bra. Jag är faktiskt besviken på dig. Jag vill åka, det är ingen som står här och hotar mig, säger hon i samtalet, enligt Allas.

I boken Jag blev Stockholmssyndromet – Valvet, föraktet och min kärlek till Clark Olofsson har Kristin skrivit om de sex fasansfulla dygnen inlåsta på banken.

I boken berättar hon också om sitt förhållande med Clark Olofsson.

– Vi började brevväxla. Först var det vänskapliga brev. Men sedan smög sig en sexuell underton in, har Enmark berättat för Hemtrevligt.

– Jag blev förälskad, och vi planerade att träffas.

De möttes och fick ihop det.

– Det var en häftig passion, pang bara. Jag var jättekär.

Enligt Kristin ska hon ha blivit gravid med parets gemensamma barn men fått missfall.

Angelique födde Clarks barn

Clark Olofsson inledde en relation med en kvinna vid namn Angelique, de möttes i Bryssel på hennes 22-årsdag och planerade att starta ett charterföretag ihop.

– Vi planerade att starta ett charterföretag på Tahiti där jag har min familj, men jag vet inte hur det blir med det nu, sa Angelique till Expressen 2008.

Men när det stod klart att Clark var misstänkt för brott slopades planerna. I stället bestämde de sig för att gifta sig.

Angelique som födde parets gemensamma son så sent som 2011.

– Vad som än händer så kommer det att bli av. Kärleken övervinner allt, har Angelique sagt.

Så lever Clark Olofsson idag

Clark Olofsson, idag 73, har sett lite av serien och menar att han inte riktigt var på det viset som han framställs.

– Men riktigt så yvig som jag framställs var jag inte när det blev allvar. Det skulle aldrig fungerat om jag inte varit professionell, kall och analytisk, berättar han för tidningen Amelia.

I dokumentärserien ”Från Hisingen till Casablanca” som kom 2021 och handlar om journalisten Janne Josefsson, uppgav Clark Olofsson att han numera lever ensam.

Samtidigt berättade han även att han har planer på att gå tillbaka till den kriminella banan.

– Jag är öppen för illavarslande förslag. Svinaktiga förslag, säger han i dokumentären.

Varpå Janne Josefsson frågar om han tror att han kommer hamna i himlen eller i helvetet.

– I himlen har jag inte många vänner, svarade Clark Olofsson då.