Sarah Dawn Finer ryter ifrån efter intima frågorna – sätter nu ner foten: ”Vad spelar det för roll…”

I slutet av förra året meddelade folkkära artisten Sarah Dawn Finer den glada nyheten.

Hon väntar sitt andra barn och lyckan är total.

Men trots detta lyckobesked, har nu artisten fått nog av intima frågor gällande moderskap.

”Nu när jag väntar barn igen och då kommer samma frågor igen”, skriver hon i en story på sin Instagram.

Lyckan är stor för Sarah Dawn Finer.

När hon gästade ”Efter fem” i slutet av förra året berättade hon för Tilde de Paula, att hon önskar sig en mycket speciell julklapp.

– Jag önskar mig att min bebis kommer ut om några månader och är frisk. Och att jag klarar mig igenom den här pandemin hela vägen tills dess, sa hon då i programmet.

Sedan tidigare har Sarah Dawn Finer treåriga dottern Annie Grace Finer ihop med pojkvännen Jonas. Hon har också fyra bonusbarn på sambons sida.

Ärliga orden om mammalivet

När hon gästade programmet berättade hon att det var några månader kvar till förlossning, och på sin Instagram skriver hon nu om sina tankar kring detta.

Artisten skriver om hur hon redan vid första graviditeten fick många frågor och kommentarer kring huruvida hon skulle amma eller inte.

”Många frågade mig innan jag blev mamma om jag ”skulle amma”? Om om jag visste det då? Jag visste inte om jag ens skulle kunna, orka eller vilja men jag svarade något jag antog”, skriver hon i en story på Instagram och fortsätter:

”Verkligheten i mitt fall var långt ifrån förhoppningen och även om det gick till slut… så var det verkligen ingen lätt match som det verkade vara för så många andra”.

Sarah Dawn Finer
Foto: TV4

LÄS MER: Efter tittarnas frågor – nu hyllas Sarah Dawn Finer för ärliga orden om kroppsförändringen

Ryter ifrån mot intima frågorna

Sarah Dawn Finer skriver vidare att hennes arbetssituation skilde sig från de flesta andra mammor som kommenterade kring hennes moderskap, eller att de inte hade förståelse för hennes situation.

”Nu när jag väntar barn igen och då kommer samma frågor igen. Och hundratals andra och jag undrar…Vad spelar det för roll för dig om jag ammar eller inte, eller om jag pumpar eller inte? Varför måste du som jag inte frågat, ha en åsikt i ärendet angående mina beslut med min kropp, mitt moderskap eller berätta för mig huruvida du tycker det är äckligt eller inte. Om det sker på allmän plats?”, skriver hon.

Sarah Dawn Finer
Foto: Instagram

Sarah skriver vidare att oavsett vad man tycker om en kvinnas val att amma eller inte, finns det en sak som alltid är viktigare att tänka på.

”Jag vill gärna ha ett levande, friskt barn och jag vill klara mig igenom förlossningen. Allt annat är en bonus”, skriver hon och fortsätter:

”Och så länge jag lever i ett land där jag som kvinna har möjlighet till val – så är det val som jag gör – i alla frågor gällande mitt moderskap, utifrån vad som är bäst för mig, mitt barn och min familj”.

LÄS MER: Sarah Dawn Finers tårar –bryter tystnaden om okända diagnosen efter läkarens upptäckt: ”Sorgligt”

Hoppas fler ska stötta

Artisten avslutar inlägget med att skriva, att hon önskar att fler kvinnor och mammor skulle stötta varandra – istället för att kritisera vilka olika val vi gör.

Sarah Dawn Finer
Foto: Instagram

”Om vi kunde stötta varandra mer i att förstå att oavsett vad vi väljer i det mesta så är vi alla ok, även om vi inte gör samma val, så skulle kvinnor vara lite mindre stressade kring till exempel amning. Eller moderskap”, skriver hon.

”Fråga hur din kompis eller kollega tänker om du är nyfiken, men om hon inte tänker eller gör som du, så är det inte fel. Det är bara ett annat val”.

Vad tycker ni om detta? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.