Foto: TV4/Instagram

Sarah Dawn Finers sorg efter dödsbeskedet – sista mötet med Björn Natthiko Lindeblad fick ställas in

Björn Natthiko har gått ur tiden.
Den högt omtyckte föreläsaren sörjs av artisten Sarah Dawn Finer.
För bara några veckor sedan skulle de ha träffats, men mötet ställdes in.
– Jag är tacksam för din visdom och så glad att jag fick chansen att få säga till dig vad du betytt för mig, skriver artisten.

På tisdagsmorgonen kom beskedet att föreläsaren Björn Natthiko Lindeblad somnat in. Den tidigare buddhistmunken och näringslivschefen blev 60 år.

Natthiko Lindeblad blev vald till lyssnarnas sommarvärd i P1 år 2012, och 2020 var han återigen sommarpratare. Han fick också stor uppmärksamhet och fångade många människors hjärtan i samband med sin medverkan i ”Skavlan” i SVT.

2018 fick Björn Natthiko Lindeblad en ALS-diagnos. Han talade öppet om detta i olika former, framför allt i sin föreläsningsverksamhet.

Massor av människor har genom åren berörts av Björns livshistoria.

Sarah Dawn Finer om sorgen efter Björn Natthiko Lindeblad

En av dessa är den folkkära artisten Sarah Dawn Finer, 40. Hon skriver nu ett långt och känslosamt inlägg i sociala medier där hon framför allt tecknar en varm tacksamhet för att ha fått lära känna Björn.

– Tack för ditt liv. Tack för din visdom och dina ord och tankar som du så generöst delade med dig av. I bokform och på många andra sätt. Tack för din kärlek. Tack för dina ord, skriver hon på Instagram.

Artisten och ”Talang”-jurymedlemmen berättar att hon för ungefär två veckor hade bokat in en träff för ett samtal och podcast-inspelning med Björn, någonting hon såg fram emot mycket. Men det blev aldrig något möte.

Sarah Dawn Finer i TV4:s ”Talang”-jury. Foto: Magnus Ragnvid/TV4

– Jag skulle få komma ner till dig och få äran att i ett par timmar vara i din närhet och fråga dig lite om ditt liv. Vi skulle spela in en intervju för ”Talk to me”. Men bara ett fåtal dagar innan, så behövde du – helt självklart – göra ett återbud.

Bara några dagar senare somnade Björn Natthiko Lindeblad in, 60 år gammal. På tisdagsmorgonen möttes svenska folket av beskedet via Björns sociala medier, där det framgår att han somnade in omgiven av nära och kära.

Varma orden om Björn: ”Du levde ditt liv i kärlek”

Sarah Dawn Finer sörjer sin vän.

– Du levde ditt liv i kärlek och har både i livet och kommer så i döden, lära oss så mycket om livet och att vara människa. Jag är tacksam för din visdom och så glad att jag fick chansen att få säga till dig vad du betytt för mig, skriver hon.

Och fortsätter:

– Med kärlek, säger jag farväl. Alla tankar går till dina nära och kära.

Så vackert skrivet, Sarah.

Vi tänker på Björn och hans anhöriga. Vila i frid.