Shirley Clamps tunga sorg efter mammans bortgång – gripande orden träffar rakt i hjärtat: ”Aldrig mer”

Folkkära artisten Shirley Clamp har för en tid sedan genomgått något av det absolut svåraste människor kan uppleva: hon förlorade sin älskade mamma.

Smärtan efter en förälders död kan inte liknas vid något annat.

Nu öppnar stjärnan upp om hur tuff den senaste tiden varit.

– Jag öppnar sakta ögonen för att hinna förstå vem det är jag ska ta farväl av, skriver hon på sin Instagram.

När någon som står oss nära går bort kan det kännas som att få hjärtat utslitet.

Det smärtar enormt och att tvingas ta farväl kan ibland kännas omöjligt.

Men det är en del av livets gång och dessvärre tvingas de allra flesta vid något tillfälle i livet att säga adjö till sina föräldrar.

Att behöva göra det må vara naturligt, men det kan kännas som det mest onaturliga som finns ändå. Tanken på att behöva leva utan dem kan vara förlamande.

Dessa tankar och känslor är något den folkkära artisten Shirley Clamp tyvärr tvingats bli varse om och kämpa med senaste tiden.

Shirley Clamp
Foto: Youtube/ Nyhetsmorgon

För bara några veckor sedan förlorade hon nämligen sin mamma.

Shirley Clamps mamma

Shirley Clamp berättade för en tid sedan på sin Instagram att hennes mamma gått bort.

Den enorma smärtan kom på en gång och hon förklarade att hon hade svårt att ta in det.

”Nu orkade du inte mer lilla mamma. Jag är förkrossad… Saknar dig så ofantligt. Så kom sorgen. Bottenlös. Den slår omkull mig och jag faller så djupt. Jag var inte medveten om att jag hade den förmågan. Att känna så här mycket. Att gråta så här mycket och att gå vilse så här ofantligt Vem är jag utan dig?”, skriver stjärnan.

Med en vacker bild på sin mamma i röda glasögon och ett stort leende beskriver Shirley tankarna och chocken av att veta att hon inte längre finns.

Shirley Clamp om att förlora en förälder

Under söndagen lade Shirley ut ytterligare ett inlägg där hon vände sig till de personer som försökt höra av sig till henne efter mammans bortgång.

”Till alla Er som har försökt nå mig på telefon… mitt hjärta blir varmt varje gång men min hjärna snurrar igång och det knyter sig i magen. Vad svarar jag ? Vad säger jag? Hur börjar jag? Orkar jag upprepa, fördjupa och berätta hur jag mår? Jag kan inte det här. Det här blev mitt sätt att tackla sorgen. Springa fort, fort med slutna ögon och vägra se verkligheten. Varvat med att hålla i allt inför begravningen tillsammans med min älskade syster. Knappt det förmår jag men det kommer bli en fin stund för lilla mamma,” skriver hon och fortsätter:

”Jag öppnar sakta ögonen för att hinna förstå vem det är jag ska ta farväl av. Aldrig mer få höra eller se. Finner kanske samtidigt ett sätt att hitta mig själv igen i allt det här.”

Stödet av fans och kollegor

Efter det tunga beskedet har Shirley mötts av kärlek och i kommentarsfälten är det mängder av människor som delar med sig av sitt stöd.

Artistkollegor såsom Sarah Dawn Finder, Sanna Nielsen och Sonja Aldén har delat med sig av fina ord och även stjärnans fans.

”De finns inga ord att mildra din sorg, din mamma kommer ha sin vakande hand över dig alltid, det är helt okej att vara svag i sin sorg. Be dina nära och kära krama dig extra. Du behöver det, stor varm kram till dig.”

”Önskar er en fin stund och ett vackert farväl av er mamma. Vi sörjer alla på olika sätt. Inget är fel och allt är rätt. Ta din tid.”

”Du finns i mina tankar och stor kram.”

Bildkälla: TV4/Nyhetsmorgon

Shirley Clamp tackar för stödet och förklarar att det faktiskt hjälper.

”Efter chocken kom en stark känsla av förnekelse. Protest. Jag kan inte förstå och orkar ännu inte läsa allt fint ni skriver. Jag famlar fortfarande runt utan att riktigt se. Blundar. Jag ser dock att det flödar över av kärlek här på mina konton. Kan inte med ord beskriva hur mycket det faktiskt hjälper. Jag förmår mig inte just nu att ta in allt men jag ska läsa allt en dag. Tack”, skriver hon på sin Instagram.

Vi skickar alla våra styrkekramar till dig, Shirley!