Sigrid Bernson bryter tystnaden efter svåra förlossningen – personliga orden: ”Traumatiskt”

För en tid sedan hade Sigrid Bernson och Robin Bengtsson den stora lyckan att välkomna sin älskade son till världen.

Men nu förklarar Sigrid att resan dit var allt annat än enkel.

– Mina dagar på BB var kämpiga både fysiskt och psykiskt, skriver hon på sin Instagram.

Kändisparet Robin Bengtsson och Sigrid Bernson fick efter en lång väntan äntligen träffa sin son Viggo för några veckor sedan.

Lyckan var stor för de båda när han föddes.

Men nu öppnar Sigrid Bernson upp sig och förklarar att hennes förlossning inte alls blev som hon hade tänkt sig.

Beskriver händelseförloppet på Instagram

I ett inlägg på Instagram börjar profilen med att tacka alla barnmorskor och läkare på BB för deras fina bemötande och omhändertagande.

Sedan förklarar hon att förlossningen var allt annat än enkel. Det hela slutade med akut kejsarsnitt efter 36 timmars värkarbete.

”Jag ville föda vaginalt och vi gjorde allt för att det skulle bli så. Vi provade cytotek-tabletter, ballong-dilatation och oxytocin-dropp men jag hade problem med att ’öppna’ mig och när vi väl provade oxytocin-dropp och testade att höja det så sa Viggos hjärtrytm ifrån. Jag fick hög feber, frossa och kräktes av värkarna. Vi satte in epidural-bedövning med tyvärr fungerade den inte som den skulle även fast vi satte om den och justerade den flera gånger. Vi ’fastnade’ till slut i ett läge där vi inte kunde komma framåt med förlossningen och timmarna gick,” skriver hon på Instagram.

”Jag var verkligen rädd”

Hon beskriver att rädslan för att behöva snitta var stor, och att Robin var hennes stora stöttepelare genom det hela.

”Så efter 36 långa timmar med värkarbete så avslutades förlossningen med ett akut kejsarsnitt. Jag vet inte hur jag hade klarat av kejsarsnittet utan Robin intill mig. Jag var så säker på att jag skulle föda vaginalt att jag inte hade känt in hur det skulle vara att behöva göra ett snitt. Det kändes mycket obehagligare än vad jag var beredd på och det vill jag inte sticka under stolen med. Jag var verkligen rädd men Viggo behövde komma ut och det var det viktigaste,” skriver Sigrid.

Tackar alla barnmorskor

När Viggo väl kom ut och hon fick höra hans skrik beskriver hon det som det vackraste hon någonsin hört. Trots all rädsla och stress.

”Även om jag tyckte att själva kejsarsnittet verkligen var traumatiskt så var mötet med Viggo lika vackert och stort som jag alltid föreställt mig att det skulle bli. Mina dagar på BB var kämpiga både fysiskt och psykiskt men vården jag fick måste jag säga var fantastisk. Trots en svår förlossning längtar jag nästan tillbaka. Till er barnmorskor där ute, tack för det ni gör. Ni är så värdefulla och jag önskar att ni får bättre löner och arbetsvillkor för det otroliga arbete ni gör,” skriver Sigrid på Instagram.

Vi är så glada att ni alla mår bra!