Foto: Vilhelm Stokstad / TT, Paul Wennerholm/TT

Sissela Kyle har flyttat ihop med Per Naroskin

Efter nästan två decennier som särbos tog Sissela Kyle och Per Naroskin steget att bli sambos. I över 19 år har de levt sida vid sida men på varsin adress, ett upplägg som passade dem båda då de värdesatte sitt utrymme. Men sedan två år tillbaka har de, något i skymundan, beslutat sig för att dela vardagen tillsammans.

Här kan du lyssna på Rickard Olssons podd ”Hjälp, jag fyller 50!” i samarbete med Nöjeslivet.

Det hela började med ett ödesmättat händelseförlopp under pandemin. Våren 2021 drabbades Sissela av lungproppar till följd av covid-19, något som ledde till två veckor på Södersjukhuset. Den annars så friska skådespelerskan fick en allvarlig påminnelse om hur snabbt livet kan förändras.

– Jag som normalt sett är frisk och stark blev så dålig att jag inte vet hur det hade gått om det hade hänt under den första covid-vågen då sjukhusen hade sämre beredskap. Det är väldigt svårt att förstå vad det gör med en att inte kunna få luft, berättar Sissela nu för Hemtrevligt.

Det var just denna händelse som fick både henne och Per att omvärdera sina liv. De insåg plötsligt hur mycket de behövde varandra, och att tiden de spenderade ihop var ovärderlig.

– Efteråt insåg både Per och jag behovet av att ha någon nära och att kunna hjälpa varandra. Kan hända var det också så att vi förstod hur mycket vi ville vara med varandra. Vi har alltid sagt att eventuellt flyttar vi ihop när vi blir gamla och nu kanske vi är det då, säger hon till tidningen.

Bor ihop på Södermalm i Stockholm

Beslutet att flytta ihop var dock inget som skedde över en natt. När de träffades för nästan två decennier sedan hade båda två vuxna barn och ett liv där de var vana vid att ha sitt eget space. De var även mitt i sina karriärer, vilket krävde både tid och lugn.

– När vi träffades hade vi fortfarande barn som bodde hemma och var ganska stora ändå. Vi hade också båda äktenskap bakom oss, hade levt ensamma med barnen, och hittat en bra form för det. Därför började vi så, och kände sen att det passade väldigt bra. Vi ses hela tiden. Vi sover ofta hos varandra. Men det kan också vara att ”jag vill vara ifred, jag behöver jobba”. Vi är människor som skriver och tänker. Vuxna människor med behov av ensamhet, och i den lyckliga ekonomiska positionen att vi inte måste flytta ihop, utan kan bo nära varandra i stället, har Sissela tidigare sagt till Expressen.

Men som tiden gick förändrades saker och ting. Pandemin och dess påfrestande omständigheter fick dem att se på tillvaron med nya ögon. Nu bor de tillsammans på Södermalm i Stockholm och verkar istället njuta av det.

Ni är så fina tillsammans, vi önskar er allt gott!

LÄS MER

 

Läs mer om...