Siw Malmkvist om livet med sambon Fredrik Ohlsson i coronapandemin

Siw Malmkvist, 83, håller sig hemma i pandemin.

Men efter ett beslut fick hon sig en tillsägelse av sambon.

I en intervju med Kvällsposten berättar Siwan bland annat hur hon och sambon Fredrik Ohlsson förhåller sig till pandemin.

STOCKHOLM 20160211 Siw Malmkvist blev år 2016 invald i Swedish Music Hall of Fame. Detta är tredje året som artister och musikskapare som bidragit till musikhistorien väljs in. Foto: Christine Olsson / TT

Siw Malmkvist, 83, förklarar att hon inte går och handlar själv i dessa pandemitider, i stället är hon hemma mycket. Däremot har det hänt att hon ”smitit” in på Ica – men bara då det var helt tomt på kunder i butiken.

Då har hon ändå fått sig en tillsägelse av sambon, berättar hon.

– Fredrik, han säger: ”Du får inte göra det”. Men min dotter tycker att om det inte är en enda människa där, vem ska då smitta mig? säger Siwan till Kvällsposten.

Dottern heter Towe och är sjuksköterska till yrket, och de brukar diskutera hur coronapandemin ska hanteras i vardagen, förklarar Malmkvist.

Den folkkära artisten och skådespelaren är sambo med sin älskade Fredrik Ohlsson sedan 1971. Även Ohlsson, 89, är som bekant skådespelare och utbildade sig bland annat i London. Han spelade bland annat Tommy och Annikas pappa i Pippi Långstrump.

Siwan förklarar att de båda håller coronaavståndet till folk.

STOCKHOLM 20200120 Fredrik Ohlsson och Siw Malmkvist anländer till Guldbaggegalan 2020 på Cirkus. Foto: Jonas Ekströmer / TT

– Han mår jättebra. Han håller också avståndet. Han är mycket, mycket noga med det, säger Siw till Kvällsposten.

Beslutade sig för att följa med

Hon förklarar att Ohlsson nyligen beslutade sig för att följa med då de hade en picknick.

– Han var med sist vi hade picknick, men han går dåligt. Men han har sin lilla sådan där motorcykel – höll jag på att säga – nej men en Permobil. Den älskar han. Så det går ingen nöd på honom.

Vi önskar detta underbara par en fortsatt fin sommar tillsammans! Dela gärna vidare för att hylla och tacka dem för all härlig kultur de bjudit oss på genom åren.