Skansen-Jonas bakslag – fick föras akut till sjukhus för hjärtoperation: ”Jag har fått en…”

Foto: TT

Efter att ha återhämtat sig från 17 veckor på sjukhus kom nya bakslaget för Skansen-profilen Jonas Wahlström. I onsdags meddelade den folkkäre profilen att han återigen tvingats föras till sjukhus, men denna gång för en akut hjärtoperation. 

”Streptokockerna förstörde en hjärtklaff och en bit av aortan behövdes ta bort”, skrev Jonas på Facebook. 

Jonas Wahlström, grundare och chef för Skansenakvariet är känd som en glad djurvän som ofta dyker upp som gubben i lådan i Allsång på Skansen. Privat har han dock kämpat med hälsan den senaste tiden. 

Jonas Wahlström. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Fick kraftig blodförgiftning

Tidigare i år blev Skansen-profilen akut sjuk och fick föras till sjukhus med ambulans på grund av sitt svårt dåliga mående. Anledningen var en infektion i kroppen. 

– Jag hade en mycket kraftig blodförgiftning och de sa att det var en väldig tur att jag kom in i tid annars hade det definitivt gått illa, berättade han för Aftonbladet då. 

Jonas berättade då att allt började med 40 graders feber, och när antibiotika inte hjälpte åkte han in för att se vad det var frågan om.

LÄS MER: ”Skansen”-Jonas tvingades till sjukhus med ambulans – kampen efter läkarnas besked: ”Tur att jag kom in i tid”

Skansen-Jonas fick ny hjärtklaff

Jonas fick tillbringa 17 veckor på sjukhuset innan han kunde skrivas ut. Nyligen fick Skansen-Jonas dock ett bakslag, och fick återigen läggas in på sjukhus. 

Denna gång var det en hjärtklaff som tagit stryk. 

– Jag har fått en kalvklaff i hjärtat så jag säger mu nu för tiden. Antingen får man en grisklaff eller kalvklaff och det är tur att man slipper säga nöff-nöff när man träffar någon, berättar Jonas Wahlström för Aftonbladet

Foto: Janerik Henriksson / TT

När Aftonbladet når Jonas Wahlström är han fortfarande på sjukhus för att rehabiliteras. Trots att han är ansträngd så har han en positiv inställning. 

– Jag blir jävligt andfådd för ingenting, men nu ligger jag på rehabiliteringen på S:t Görans sjukhus och här ska jag vara till nästa vecka. Det stramar i ärret, de har sågat upp mig från strupen ned till bröstet. Men slutet gott, allting gott, jag ska förhoppningsvis bli återställd, säger Jonas Wahlström till Aftonbladet. 

Nu hoppas vi att Jonas återhämtar sig och är på benen snart igen. Skicka gärna ett krya på dig i kommentarsfältet.

Exit mobile version