Skansen-Jonas dolda förmögenhet efter alla år

Skansen-Jonas har bestämt sig för att kliva åt sidan och lämna över akvariet på djurparken åt dottern.

Nu väntar istället en pension och det visar sig nu att många år av sparande har givit Jonas ett enorm förmögenhet att leva med.

Jonas ”Skansen-Jonas” Wahlström började jobba på Skansen redan som barn. När han var åtta år gammal skolkade han från skolan för att ta sig in till Skansen med en kompis och det en möjlighet öppnades upp för dem båda.

– Jag och en annan kille som heter Erland Wadsten var hjälpredare åt de gamla djurvårdar-legenderna Svenne Svabben, Törsten och Ljugar-Ludde, har Jonas berättar för Efter Fem.

Därför sluta Jonas Wahlström på Skansen

Jonas är även ägare och initiativtagare för Skansen-akvarietet som har varit en populär del av djurparken sedan det öppnade portarna 1978. Men efter 64 år på Skansen meddelade Jonas att han snart kliver åt sidan.

– Det stämmer. Allting har sin tid. Det innebär inte att det blir i morgon. Men snart är min epok slut och jag vill inte vara kvar i all evighet, berättade Jonas till Aftonbladet och fortsatte:

– Jag kommer nog sluta inom ett år. Men det finns inget bestämt datum, så vi får se exakt när det blir. Men jag tycker det är lämpligt, jag är ju ändå 72 år. Det känns nästan lite pinsamt att jag är det och folk frågar ”jobbar du fortfarande?” och undrar om jag är en sådan som hänger mig kvar så länge så att de till slut får bära ut mig. Men så mycket ska jag inte ställa till med. Haha!

Istället ska hans dotter Ana Wahlström, som är VD för Skansen-akvariet, ta över hans roll.

Skansen-Jonas okända förmögenhet

Jonas Wahlström har varit gift med Christina Ollén i över 40 år. Trots att han snart lämnar Skansen behöver de inte oroa sig för sin ekonomi. I en intervju med Hänt avslöjar Jonas att han är ekonomiskt oberoende.

I en intervju med Hänt betygsätter han sin ekonomi på en skala från ett till fem, och ger den högsta poäng.

– Ja… jag är ekonomiskt oberoende så det får bli fem ja, säger han till tidningen.

Jonas Wahlström delar även med sig av sina bästa spartips till den yngre generationen.

– Se alltid till att ha reserv på banken. Det kan bli problem ibland när man inte kan betala hyra plötsligt eller så. Spring inte på krogen bara för att livet leker, ha lite i bakfickan.

Du är så bra, Jonas! Vi önskar dig all lycka till i pensionen.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev