Skansen-Jonas slutar – lämnar över till sin dotter Ana

Skansen-Jonas har bestämt sig för att lägga ner – nu ska istället hans dotter Anna ta över på djurparken.

– Allting har sin tid, säger profilen till Aftonbladet.

Jonas ”Skansen-Jonas” Wahlström är en person vi starkt förknippar med djurparken Skansen.

Vi har bland annat sett honom i ”Nyhetsmorgon” där han med jämna mellanrum gästar programmet i sällskap av sina exotiska djur. Djuren har han även visat upp under sommarkvällarna i ”Allsång på Skansen” varje tisdag.

Jonas är även ägare och initiativtagare för Skansen-akvarietet som har varit en populär del av djurparken sedan det öppnade portarna 1978.

Men nu har hans tid i djurparken kommit till ett slut. Jonas har meddelat att inte längre ska vara kvar.

Skansen-Jonas lämnar över till dottern Ana

Det var på sina sociala medier som Jonas kom.beskedet om att han lämna sitt livs verk. Nu blir det istället hans dotter, som länge varit aktiv vi akvariet och som även har rollen som vice vd, som ska ta över.

– Det stämmer. Allting har sin tid. Det innebär inte att det blir i morgon. Men snart är min epok slut och jag vill inte vara kvar i all evighet, säger Jonas till Aftonbladet och fortsätter:

– Jag kommer nog sluta inom ett år. Men det finns inget bestämt datum, så vi får se exakt när det blir. Men jag tycker det är lämpligt, jag är ju ändå 72 år. Det känns nästan lite pinsamt att jag är det och folk frågar ”jobbar du fortfarande?” och undrar om jag är en sådan som hänger mig kvar så länge så att de till slut får bära ut mig. Men så mycket ska jag inte ställa till med. Haha!

Har jobbat på Skansens i 64 år

Det var för 64 år sedan som Jonas började jobba på Skansen, då var han åtta år gammal. Han skolkade från andra klass och sprang in på Skansen, och resten är som man brukar säga, historia.

– Jag och en annan kille som heter Erland Wadsten var hjälpredare åt de gamla djurvårdar-legenderna Svenne Svabben, Törsten och Ljugar-Ludde, har Jonas berättar för Efter Fem.

Nu lämnar arbetsplatsen som han har varit på i över sex årtionden.

– På ett sätt känns det lite vemodigt. Men är man 72 år får man faktiskt trappa ner. Men jag har varit där i hela mitt liv. Jag började på Skansen som åttaåring så jag har varit där i 64 år. Det är nog inte många som har varit på samma arbetsplats så länge, säger Jonas och berättar om sin roll på djurparken:

– Det är på Skansen som jag har fått min uppfostran och min kunskap. En del tror att jag är zoolog eller veterinär eller till och med Skansen-chef. Men det är jag inte. Jag gick ut nian med dåliga betyg, säger Jonas till tidningen.

Vad tråkigt att du ska sluta, Jonas.

Men roligt att familjen fortfarande är involverad!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev