Sofia Ståhls svåra tid med Tareq – talar ut om bråken: ”Utmattad”

Tareq Taylor och Sofia Ståhl väntar sitt första gemensamma barn – men graviditeten har inte varit lätt för Sofia.

I ett blogginlägg talar hon nu ut om den svåra tiden och hur hon har irriterat sig på sambon.

Jag var helt utmattad, hade en del humörsvängningar och var irriterad på Tareq”, skriver hon i ett blogginlägg på Femina.

När Sofia Ståhl och stjärnkocken Tareq Taylor möttes första gången var det inga omedelbara gnistor. Men när de senare blev programledare tillsammans i SVT”Lyckomaten” började en vänskap ta form, som så småningom utvecklades till något mer.

Det var 2022 som de offentliggjorde sin relation, och sedan dess har Tareq och Sofia tagit flera betydande steg tillsammans.

Tareq valde bland annat att lämna sitt älskade Malmö och programmet ”Trädgårdstider” för att flytta ihop med sin nya kärlek. De har också påbörjat byggandet av ett gemensamt hem – och nyligen avslöjade Sofia en stor nyhet: de väntar barn tillsammans.

Sofia Ståhls barnbesked

Det var i början av augusti som Sofia bröt nyheten att hon skulle bli mamma för andra gången.

Jag skrev orden i rubriken och var tvungen att stanna upp och läsa dem igen. Jag är gravid?! Vi ska få en bebis?! Trots att vi vetat det ett bra tag, känns det som om jag fortfarande inte riktigt har förstått det. Det känns både oerhört naturligt och självklart, men samtidigt helt ofattbart. En liten bebis? I min kropp. Att det blev så”, skrev Sofia.

Sofia Ståhl, 36 år gammal och mamma till ett barn från en tidigare relation, delade vidare i inlägget att hon trodde hon var färdig med att få barn, men att kärleken till Tareq Taylor förändrade allt.

Jag som trodde att jag var klar och hade så gott som stängt den dörren, men så visade det sig att vår kärlek var det som behövdes för att dörren skulle vara vidöppen. Livet visar hela tiden hur föränderligt det är och att vi inte vet någonting om vad som kommer. Den här gången visade det sig på det allra finaste sättet.”, skrev Sofia och fortsatte:

”Har massor att berätta men får pausa lite här. Bebis! Otroligt.”

Sofia Ståhl avslöjar irritationen mot Tareq

Graviditeter är sällan en dans på rosor, och Sofia Ståhl har nu öppnat upp om de utmaningar hon stött på sedan hon fick den glada nyheten.

”De första veckorna mådde jag, som jag tror de flesta gör när kroppen ställer om till graviditet – PISSSSSS hehehe. Alla hormoner som far runt och allt som kommer med det,” skriver hon i ett blogginlägg på Femina.

Sofia berättar vidare att graviditetens påfrestningar även påverkade hennes relation med sambon Tareq.

”Jag var helt utmattad, hade en del humörsvängningar och var irriterad på Tareq, något som jag normalt sett aldrig är. När kroppen väl hade landat i att ’okej, nu är vi gravida och det bakas en bebis’, följde några veckor av illamående och fortsatt trötthet, men i övrigt kände jag mig ganska okej. Inte mitt piggaste och gladaste jag, men det är mycket att begära under en sådan omställning,” fortsätter hon i sitt blogginlägg.

Lyckligtvis har graviditeten blivit lättare med tiden för hälsoprofilen.

”Efter vecka 10-12 ungefär har jag mått bättre och bättre. Rent fysiskt har jag inga krämpor vilket jag är enormt tacksam för och det jag slagits med är den enorma tröttheten, vilket är rimligt eftersom vi bygger hus för egen maskin”, skriver hon och fortsätter:

”Jag är oerhört tacksam över att den här graviditeten är lättare än den förra, särskilt eftersom vi är mitt i ett stort byggprojekt som kräver allt av oss,” avslutar hon.

Vad skönt att det känns bättre nu, Sofia. Vi önskar er all lycka!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev