Soraya Lavasani bryter tystnaden – utmaningarna i privatlivet med familjen: ”Bara skit av allting”

Alla som är föräldrar kan nog skriva under på att det inte är lätt att axla rollen som mamma eller pappa alla gånger.

För tv-profilen Soraya Lavasani är mammarollen den roll som hon känner sig mest sårbar i.

Soraya Lavasani, 41, har sedan flera år tillbaka synts till i tv-rutan i olika sammanhang.

Mest känd är hon som en av programledarna för det populära programmet Nyhetsmorgon, där hon tar med tittarna genom de senaste nyhetshändelserna.

Med sitt sprudlande glada humör har hon fångat folks hjärtan och kommit till att bli en av våra mest älskade programledare.

Förlorade sin mamma alldeles för tidigt

Under en intervju med tidningen Femina svarar Soraya på frågan om det modigaste ögonblicket i sitt liv.

– Jag tror nog att det är att jag öppenhjärtat i intervjuer har pratat om sorgen efter min mamma. Jag tycker det är modigt när man vågar vara sårbar. Det kan vara läskigt, men det blir alltid ganska fint när man vågar vara det, säger Soraya till Femina

2010 förlorade Soraya sin mamma i livmoderhalscancer. Hon blev bara 54 år gammal. Om detta har Soraya pratat öppet om i flera sammanhang.

Vågar visa sårbarhet

Att våga visa sig sårbar, inte minst under sorg, är verkligen modigt och något som inte alla vågar visa. Men det är ett mod som Soraya besitter.

På frågan om när hon känner sig som mest sårbar är svaret något som nog många föräldrar kan känna igen sig i.

– Det måste nog vara i min mammaroll. Där tycker jag ofta att, eller känner mig i alla fall ofta, ganska otillräcklig. Man försöker alltid göra sitt bästa och så blir det kanske bara skit av allting. Någon dag då det är lite extra sårbart till exempel, säger Soraya till Femina.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Soraya Lavasani tillsammans med maken Ralph. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Vågar stå för sina brister

Tillsammans med kärleken Ralph Lavasani (tidigare Olsson) har paret två barn. Det är dottern Bianca, som föddes 2017, och sonen Winston, född 2020.

De gångerna hon känner att hon brustit i sin mammaroll, vilket ju händer alla ibland, så är det viktigt att då också visa sig sårbar och kunna be om förlåtelse.

– Jag ber om ursäkt. Och om jag brister någon gång så försöker jag börja om liksom. Det är utmanande, men väldigt vackert också, säger Soraya till Femina.

Vilken stark och inspirerande person du är Soraya! Det är inte alla som vågar erkänna sina egna brister. Huvudsaken är att man vågar stå för dem.

Dela gärna den här artikeln på Facebook så att fler får ta del av Sorayas kloka ord.