Starka känslorna mellan Doktor Mikael och Lotta Engberg bakom kulisserna – så är relationen egentligen

Doktor Mikael Sandström har fått mycket beröm för sin insats i SVT-programmet Doobidoo där han ställde upp med kärleken Lotta Engberg.

Nu berättar deras motståndare från programmet, artisten och skådespelaren Gunilla Backman, hur det kända kärleksparet betedde sig när kamerorna var avslagna.

Det är inte enkelt för en läkare att kliva upp på scenen och leverera Frank Sinatras gamla dänga L.O.V.E. framför en live-publik. Och framför allt med vetskapen att hundratusentals människor kommer sitta och titta på programmet på tv.

Men Doktor Mikael Sandströms, 65, insats i SVT:s underhållningsprogram Doobidoo har fått folk att inse att ”Soldoktorn” kanske också är en ”Sångdoktor”.

Efter programmet hade sänts publicerade Lotta Engberg, 60, en bild på Instagram, med texten: ”Stolt tjej efter Doobidoobesök i lördags. Han sjöng sååååå bra”.

Läs mer: Lotta Engbergs varma ord efter Mikael Sandströms uppvisning – oväntade beslutet i Doobidoo: ”Stolt tjej”

Berättar om relationen

Hon fick ordentligt med medhåll. I kommentarsfältet skrev folk att Doktor Mikael var modig som vågade ställa upp i en show där man förväntas sjunga och dansa ett par steg – och verkligen bjuda på sig själv.

Så roligt att se er tillsammans och vad bra Mikael sjöng”, skrev en person.

Ni var så duktiga båda två, förstår att Du är stolt, Erat sångnummer var jättebra!”, uttryckte en annan.

STOCKHOLM 20200827 Mikael Sandström och Lotta Engberg under Kristallengalan 2020. Foto: Stina Stjernkvist / TT / kod 11610

Nu berättar Doktor Mikaels och Lottas motståndare i programmet, Gunilla Backman, om hur det egentligen var att spela in Doobidoo ihop med kärleksparet.

– Det var väldigt kul. De är härliga, Lotta känner jag sedan tidigare och det var väldigt kul att träffa Mikael. Jag var så imponerad att han ens var med för han har aldrig gjort något sånt här, säger hon till sajten Hänt.

”Allt var så nytt för honom”

Hon öser också beröm över Doktor Mikael och imponerades av hans insats i programmet. Hon beskriver honom bland annat som en supercool, supertrevlig och sympatisk människa som sjunger bra.

Gunilla Backman och Samuel Ljungblahd i "Doobidoo". Foto: SVT
Gunilla Backman och Samuel Ljungblahd i ”Doobidoo”. Foto: SVT

Gunilla Backman avslöjar också hur det var att gå upp i kamp mot ett glödande kärlekspar. Själv tävlade hon ihop med soulsångaren Samuel Ljungblahd.

Läs mer: Här nobbas Lasse Kronér och ”Doobidoo” hela tiden – trots stora tittarsuccén i alla år

– Man kände av kärleken mellan dem men vad man märkte var att allt var ju så nytt för honom, Lotta är ju så bekväm i tv. Så han var väldigt väldigt koncentrerad på det vi gjorde. Det var rart att se hur Lotta stöttade honom, säger hon till Hänt.

Spännande att få ta del och höra om hur det var bakom kulisserna på ett sådant stort och roligt tv-program som Doobidoo. Kul att du delar med dig, Gunilla. Och till Doktor Mikael säger jag bara: Wow, vilken insats!