Starka kritiken mot Benjamin Ingrosso efter SVT-uppdraget – nu svarar han

Sommarvärd i P1 och ett övertagande av ”Allsångsscenen är din”.

Det går bra nu för Benjamin Ingrosso.

Men framgångarna har på kort tid mötts av flera hårda ord.

– Man kan inte ”pleasa” alla, säger Benjamin Ingrosso till Aftonbladet.

Benjamin Ingrossos framgångar har den senaste tiden varit på mångas läppar och den 23-årige artisten är minst sagt högaktuell.

Förra veckan stod det klart att han inleder årets Sommar i P1 med sitt sommarprat och bara några dagar senare rapporterade vi även om att artisten, enligt uppgifter till Aftonbladet, får en prestigefylld timme i ”Allsångsscenen är din” på SVT.

Vilket även bekräftades av Sanna Nielsen under programmets presskonferens på tisdagen.

Ärofyllt uppdrag

Det är en stor triumf för Benjamin Ingrosso, vars namn nu kan adderas till den stjärnspäckade lista som fått det ärofyllda uppdraget tidigare år. Där hittar vi bland annat artister som Håkan Hellström, Thomas Ledin och Lena Philipsson.

– Jag ser det som en sjukt stor utmaning och om jag får till det som jag ser det framför mig så förtjänar jag att stå på den scenen. Men det är otroligt stort att stå med band de namnen, det är en milstolpe i min karriär. Jag vill inte att en sekund ska vara tråkig, det är mitt mål, säger Benjamin Ingrosso till Aftonbladet.

Men med framgångar kommer reaktioner – och alla är inte lika positiva till Benjamins framfart.

Benjamin Ingrosso på Skansen
Foto: Claudio Bresciani/TT

Tittarnas missnöje

Efter att Nöjeslivet rapporterat om att artisten i sommar ska få sjunga till svenska folket på bästa sändningstid, valde flera att visa sitt missnöje i kommentarsfältet. 

”Benjamin är duktig! Men det är för mycket av den familjen!”

”Men han har väl ingen erfarenhet av sånt hur kan den familjen va med överallt. Nej nu får det vara slut.”

”Finns det inte någon förutom familjen Wahlgren. Såå trött på dom.”

Så löd några av kommentarerna efter nyheten. Även Aftonbladet rapporterar om negativa tongångar från vissa håll.

Benjamin Ingrossos svar på kritiken

Som svar på kritiken berättar Benjamin för Aftonbladet att han alltid känt att han behövt bevisa sig och han tror att det alltid kommer gå att motbevisa många som i dagsläget inte gillar honom.

Men han säger även att han inte kommer lyckas med alla.

– Men sen kommer det alltid finnas nån som vägrar ta in det eller som bara inte tycker om det man gör. Men det är bara mänskligt. Man kan inte pleasa alla. Det är precis som att jag kanske väljer att inte gå till en viss typ av restaurang för att det inte är min typ av mat, det är inget fel med det. Så länge vi får göra det, min familj och mina vänner, så länge vi får hålla på med det som vi älskar och att det finns en publik som tycker om det så är jag asglad över det, förklarar Benjamin för Aftonbladet.

Benjamin Ingrosso
Foto: Discovery

Taktiken mot hatarna

För att lyckas få tvivlarna att ändra åsikt om honom har han en taktik – ett tankesätt han burit med sig genom hela livet. 

För tidningen berättar han att nyckeln är att vara snäll.

– Jag växte upp med ”kill them with kindness” och ”it’s cool to be kind” och det funkar faktiskt. För oftast när man träffar nån som man märker att du tycker inte om mig så finns det två val. Antingen är man skön och så kommer den människan känna ”varför var jag så dryg, han var ju trevlig”, eller så går jag ner på samma nivå och är bara oskön och det leder ju ingen vart.