Steffo Törnquists ord om beslutet med sin mamma –uppfyllde hennes sista önskan: ”Hon fick som hon ville”

Att förlora någon man älskar är aldrig lätt. När TV4-profilen Steffo Törnquist förlorade sin mamma nyligen kom beskedet inte som en överraskning.

Nu berättar han om beslutet med hans mamma kort före hennes bortgång.

Vi kan aldrig riktigt hämta oss efter att ha förlorat någon som står oss nära.

Även om döden är en självklar del av livet blir det aldrig lätt att ta till sig när väl tragedin slår till.

För en kort tid sedan förlorade populära TV4-profilen Steffo Törnquist sin älskade mamma.

I ett känslosamt inlägg på sin Instagram öppnade han upp om stora sorgen.

”Tack för allt, mamma. Ända sen pappa gick bort har mamma velat följa efter. Deras kärlek var livslång. I eftermiddags tog mammas hjärta slut och hon fick återigen krama pappa”, skrev han och fortsatte:

”Vi som är kvar saknar henne oändligt, ett socialt geni med varm och klar blick, men gläds också över tanken på återföreningen. Hej då, mamma, evigt älskad!”.

”Hon fick som hon ville”

I en ny intervju på P4 berättar Steffo om den tunga sorgen, och om mammans längtan efter att få somna in.

– Mamma gick bort förra veckan, hon var 87 år och i en dimension av henne ville hon gå bort. För hon var helt övertygad om att när hon gör det så kommer hon att träffa pappa som gick bort för sex år sedan. Hon var ingen dumskalle eller någon konstig person men just det var hon övertygad om. Och jag med, säger Steffo och fortsätter:

– Det underlättar min sorg, hon fick som hon ville och nu är det klart för nu är hon och pappa tillsammans igen. Det var ingen besvärlig död heller utan hjärtat tog slut bara, så från gott humör och mamma var alltid noga med hur hon såg ut så hon skulle välja nagellack. Hon skulle in på sjukhus då för hon var lite dålig så från kvittrande och väljande av färg på nagellack så tog det en kvart sen var hon borta.

Men även om mamman plötsligt somnade in, kom inte beskedet kring henens död som en överraskning för Steffo.

Beslutet med mamman

Han berättar att hans mamma sa att efter Steffos pappas död, ville hon inte längre leva, men att de gjorde upp en slags uppgörelse mellan sig den sista tiden.

– Jag var det, inte på att det skulle ske nu men mamma sa när pappa gick bort att jag vill nog inte leva längre. Men sen ändrade hon sig lite grann för det visade sig att ett barnbarnbarn skulle komma och sen är det lite Bridge på torsdag och man får god mat. Då sa jag att om du väljer att leva vidare, för hon hade ju lätt kunnat ta livet av sig själv genom att sluta äta tjugo mediciner. Men om du väljer att leva vidare så ska jag försöka bidra till att du får ett så bra liv som möjligt men då får du bjuda till själv. Inte sitta och bara läsa något bittert.

Youtube

– Och det gjorde hon. Så vi var ofta ute på krog när jag var med i Let’s dance, för hon var med där i princip varje vecka. Hon bjöd till, men det här sista corona-halvåret när hon inte kunde träffa sina barn, barnbarn och barnbarnbarn det har inte varit värdigt. Vi har haft många samtal om döden, till och med om aktiv dödshjälp pratade vi om. Så den dimensionen var färdigbearbetad hos mig men sen är det såklart alltid en liten chock när ens mamma går bort. Men den här stora sorgen är jag färdig med tror jag.

Vi beklagar sorgen Steffo! Det är nog många som känner igen sig i det du beskriver! Alla våra tankar till dig och din familj!