Steffo Törnquists stora sorg – gripande orden om saknaden till vännen Lars Weiss: ”Gör ont på djupet””

TV4-legenden Lars Weiss har avlidit efter en tids sjukdom.

En av alla de som nu sörjer en förlorad vän är TV4-kollegan Steffo Törnquist.

”Dödsbudet gör ont på djupet”, förklarar Steffo på Instagram.

Under tisdagen kom det tragiska beskedet att Lars Weiss avlidit efter en tids sjukdom.

Tidigt in i karriären arbetade Lars Weiss som utrikeskorrespondent för bland annat Aftonbladet och Sveriges Radio. Efter att ha varit chef för SVT:s Aktuellt valde Lars att i början av 90-talet kliva över till nystartade TV4. Där grundade han TV4 nyheterna och har sedan dess haft en speciell plats i flera kollegors hjärtan.

– Det är en stor förlust. Han skapade tv-historia, säger nyhetschef Fredrick Malmberg till TV4 nyheterna.

När det tragiska konstaterats var det många som sörjde Lars bortgång. Efter sig lämnade TV4-legenden, kärleken Anna Lindmarker och en hel del kollegor med tårar i ögonen.

En av alla TV4-kollegor som sörjer att deras vän somnat in, är Steffo Törnqvist.

Steffo Törnquist
Foto: TV4

Steffo Törnquists sorg

Steffo som vanligtvis syns till i TV4:s Nyhetsmorgon, har också varit en del av TV4 sedan början av 90-talet. I den djupa sorgen delar han nu med sig av minnena med vännen i ett inlägg på Instagram.

”Dödsbudet gör ont på djupet. Vi sjöng en gång sluddriga kampsånger ihop på Madrids gator. Vi spelade blues ihop på födelsedagskalas, vi njöt cigarr ihop, spelade golf, och diskuterade politik, journalistik och litteratur. Lasse Weiss var en av de första av mina vänner som träffade Carro, och jag var parhäst i NyMo med Anna när hon och Lasse blev ett par, skriver Steffo och fortsätter:

”Han var en lysande chef, inspirerande tänkare och kompis med känselspröt och kompass. Det enda jag kommer på att Lasse var genuint kass på är golfregler. Därför gjorde vi honom till överdomare i Café Operagolfen. När Aftonbladet just ringde och ville höra min beskrivning av Lasse sa jag ”han var en intellektuell cowboy”.

”Förbannat saknad”

Det är tydligt att Steffo och Lars var långt mycket mer än bara kollegor. I ett sorgens inlägg avslutar Steffo med orden:

”Han är redan förbannat saknad, inte kunde jag ana att matchen i augusti skulle ställas in. Men tack för alla minnen, Lasse och all kärlek till Anna och familjen.”

Lars Weiss blev 75 år.

Våra tankar går till Lars Weiss nära och kära. Vila i frid Lars!