Steffos ilska mot nya rökförbudet: ”Politiker skär av vår möjlighet till ett njutbart liv”

Att rökförbud ska införas på uteserveringar är ett beslut som väcker starka känslor, bland annat hos Nyhetsmorgons programledare Steffo Törnquist. Under fredagmorgonen tog han tillfället i akt att uttrycka sina åsikter om politikernas prioriteringar.
– De visar handlingskraft i enkla beslut, men duckar för svåra, säger Steffo.

 

– Det finns en sak som irriterar mig, ska jag berätta vad det är?, inledde Steffo Törnquist morgonen med att säga till Tilde De Paula under sändningen av Nyhetsmorgonen. Han fortsätter:
– Vi har svåra politiska saker att fundera över i Sverige, är man ängslig politiker då och inte tar de där, ja då finns det enkla frågor man kan fatta beslut om, och det sker hela tiden. Och varje sånt beslut skär av vår möjlighet till ett njutbart liv, säger han.

Steffo-anpassad lagstiftning

Steffo pratar om politikernas beslut att införa rökförbud på alla uteserveringar. En lag som inte alls faller Steffo i smaken. Men det är inte cigratterna han skulle sakna, utan cigarr och pipa.
– Cigarett kan man ju förbjuda, de är ju livsfarligt, men jag pratar om cigarr och pipa, säger Steffo med glimten i ögat. Men hans kollegor tycker inte att hans resonemang håller hela vägen.
– Du tycker inte att de är lite väl Steffo-anpassad lagstiftning? säger Tilde De Paula.

Politikerna bör fokusera på allvarligare saker

Men Steffo står fast vid sin åsikt om att politikerna bör fokusera på andra, viktigare saker.

[arve url=”https://www.tv4play.se/iframe/video/3953525″ /]

Håller du med Steffo om att politikerna borde prioritera allvarligare problem än att införa rökförbud på uteserveringar? Dela gärna i så fall.