Stina Wollter om okända kravet på TV4 – efter intervjun med Jenny Strömstedt: ”Har varit ledsen”

Det blev ett starkt och känslosamt möte när Stina Wollter gästade ”Nyhetsmorgon” under helgen.

Efter att ha intervjuats av populära tv-profilen Jenny Strömstedt berättar nu den hyllade författaren, om kravet på TV4 för hennes medverkan.

”Många av mina följare vet hur ledsen jag varit”, skriver hon på Instagram.

I november förra året drabbades Sverige av ett tungt sorgebesked.

En av våra mest folkkära och älskade skådespelare, Sven Wollter hade somnat in.

Han blev 86 år.

För Stina Wollter blev det en tung tid efter hennes pappas tragiska bortgång, och på sociala medier har hon öppet och starkt berättat om den stora sorgen.

– Den sjätte dagen efter det smärtsamma farvälet. Jag är trasig, halt och desorienterad och går vilse i mina tankar och hittar inte ut. Men jag petar med fingret i gropen i hakan efter pappa och stryker över ögonbrynets välvning efter mamma och där är dom, här är jag. Jag lever, skrev hon en kort tid efter pappa Svens död.

– Det doftar av kondoleansbuketter i mitt hem. Jag är föräldralös och äldst av syskonen. Det är obegripligt och vidunderligt. Och gråten kommer som en befrielse i hela mitt ansikte.

Under helgen gästade Stina Wollter ”Nyhetsmorgon” och berättade om just pappa Sven men också henne nya bok som hon är aktuell med.

Stina Wollter
Foto: TV4

Kravet på TV4

På sin Instagram skrev hon senare ett fint inlägg och en stark hyllning till Jenny Strömstedt för intervjun.

Stina skriver att det nämligen var hennes krav på TV4 för att kunna ställa upp på en intervju, att hon just skulle bli intervjuad av Jenny.

”Tack Jenny för att du skapade trygghet och utrymme kring tankar och känslor. Många av mina följare vet hur ledsen jag varit på din kanal och mitt villkor för intervju var att det skulle vara du. Och du är så närvarande, helt utan dolda agendor och slipade hyenetänder. Nyfikenhet och innerlighet är ditt adelsmärke”, skriver hon på Instagram.

Jenny själv är inte sen med att svara på den fina hyllningen.

”Tack för att du kom och lät mig stilla min nyfikenhet i dina öppna generösa svar ”, skriver hon.

Så fint. Ni är två fina stjärnor Jenny och Stina! Ni är väl värda att hyllar varje dag!