Stina Wollters tunga sorg på pappa Svens födelsedag – rörande orden griper tag om hjärtat

För över ett år sedan skakades landet när en av våra mest folkkära skådespelare somnade in.

Sven Wollter lämnade Sverige men också en familj i svår sorg.

Den 11 januari skulle stjärnan ha fyllt 88 år och detta uppmärksammar hans älskade dotter Stina i ett gripande inlägg på sin Instagram.

”Nu är det ett sånt där datum igen och en tanke som ropar högt inom mig är: vad gör jag med all denna kärlek?”, skriver hon.

Under sin långa karriär blev Sven Wollter en av våra mest älskade skådespelare.

Han medverkade bland annat i tv-serierna ”Raskens” och ”Hemsöborna” bara för att nämna några.

Men den 10 november 2020 lamslogs landet av sorg.

Stjärnans familj meddelade på sociala medier att den folkkära stjärnan hade somnat in, 86 år gammal.

”Det är med gränslös sorg Sven Wollters familj härmed meddelar att han i dag, den 10 november flög rakt rakt in ljuset i sviterna av Covid och en väl använd kropp med lungor med KOL och emfysem som inte orkade rida ut denna sista prövning. Han fick ett avslut utan smärta omgiven av alla sina nära. Sven blev 86 år”, skrev hans dotter Stina Wollter på Instagram och fortsatte:

”Han var en enastående människa med en värme och närvaro som genomsyrade allt han gjorde och skapade. Det är obegripligt att han nu inte finns hos oss mer.”

LÄS MER: Stina Wollters insikt efter pappa Svens död – gripande orden träffar oss rakt i hjärtat: ”Tröstar mig så mycket”

Fina orden ett år efter tragedin

Förra året när det var ett år sedan Sven somnade in, uppmärksammade även familjen detta på ett kärleksfullt sätt.

Även denna gång var det dottern Stina som skrev om sorgen och saknaden på sina sociala medier.

”Ikväll skålar jag för dej. Jag tänker ta såna där djupa glufsiga klunkar som du tog. Som du tog livet i. Stora klunkar”, skrev hon då.

Nu tar Stina till orda igen när det är ännu en gång ett speciellt datum i kalendern.

Den 11 januari skulle nämligen Sven ha fyllt 88 år, och på sin Instagram delar Stina med sig av en bild på sig själv med sin pappa.

Till inlägget skriver hon om ett födelsedagsfirande som ligger henne varmt om hjärtat.

”11 januari 2012. Vi överraskade dig med födelsedagsfrukost, ditt barnbarn och jag. Ringde på dörren till den lilla ettan med kokvrå som du bodde i. Knödde oss in med plasselpåsar och godsaker och paket. Jädrar vad förvånad och glad du blev! Farsan, född 1934”, skriver hon och fortsätter:

”Nu är det ett sånt där datum igen och en tanke som ropar högt inom mig är: vad gör jag med all denna kärlek? Ja, jag har många att älska, mycket att göra, världen ropar ju efter kärlek och solidaritet- men jag står ju här med specialsydd komplex kärlek till pappa mamma syster bror vänner katt och kärleken känns som de konstiga begagnade alldeles för personliga plaggen ingen vill köpa eller förstå, i 5-kronorslådan på loppisen”, skriver hon och avslutar inlägget:

”Så är det nog. Vi går alla omkring med kärlek som vi inte kan slänga men som inte hittar hem, för hemmen finns inte mer. Så om du möter mig på gatan och jag ler lite desperat, kanske med blanka ögon, kanske säger jag ”hej” med ett litet frågetecken efter, ja, då är det bara jag som går och skvalpar över. Le gärna tillbaka”.

Stödet efter kärleksfulla orden

I kommentarsfältet är det många som skickar sitt stöd och kärlek till Stina och familjen på dagen.

”Åh Stina vad dina texter och känslor berör. Sitter här å tar en paus i mitt övande och gråter en skvätt innan jag åter går in i musiken igen. Tack!”, skriver en person.

”Skicka hem den kraften till ditt hjärtas center. Därifrån har den vidare till dom Spirits som levt på jorden med dig. Tror jag”, skriver en annan.

”Fantastiskt fint skrivet och förklarat. Banne mig det finaste jag läst gällande kärlek till de som inte finns längre”, skriver en tredje.

Stina Wollter
Foto:Arkiv

Så fint beskrivet. Vi saknar dig Sven och vi tänker på dig och din familj. Alla våra styrkekramar till er!