Foto: Instagram/TV4

STORT GRATTIS: Aron Anderson fyller 35 år – stjärnans ord om trippla hälsosmällen: ”Helt slut”

Aron Anderson fyller 35 år på torsdagen.
Samtidigt har Let’s dance-profilens vinter varit tuff med trippla infektioner.
– Det har varit väldigt tufft och jobbigt på så många sätt, skriver han på Instagram.

Föreläsaren och idrottsmannen Aron Anderson blev en stor tv-favorit då han förra våren tog sig hela vägen till kvartsfinal i ”Let’s dance”. Detta i danspar med proffsdansaren Jasmine Takács.

Aron skrev in sig i tv-historieböckerna som den förste deltagare i Sverige som dansade med rullstol i TV4:s stora underhållningsprogram.

Men detta var långt ifrån första gången Anderson inspirerade svenska folket.

Artikeln fortsätter under bilden.

Aron Anderson och Jasmine Takacs i Let’s dance. Foto: TV4

Redan under sin aktiva idrottskarriär tävlade Aron framgångsrikt för Sverige i Paralympics. Efter att han lade av har han via sina föreläsningar och många äventyr blivit en stor inspirationskälla för många.

Aron Anderson – en förebild för många

Aron har bland annat bestigit Kebnekaise och gjort en svensk klassiker. Förra vintern åkte han Vasaloppet och samlade då in 371 396 kronor i en insamling till förmån för FN:s flyktingkommissariat UNHCR, för krigets offer i Ukraina.

Äventyret i Let’s dance sammanfattade han så här:

– Jag är mest nöjd över det avtrycket jag fått. Tittar man dansmässigt… Pason, som vi åkte ut med i kvarten, fick vi tre tior på. Vi är så nöjda med den dansen, den är magisk. Men totalt är det avtrycket jag fått, sade Aron Anderson till Nöjeslivet.

Artikeln fortsätter under bilden.

Jasmine Takács och Aron Anderson i Let's dance 2022. Foto: TV4
Jasmine Takács och Aron Anderson i Let’s dance 2022. Foto: TV4

Enligt Aron hade många människor som lever med funktionsvariationer hört av sig direkt till honom i samband med hans medverkan i TV4-showen.

– Jag har fått så mycket meddelanden från föräldrar till barn med funktionsnedsättningar. Som exempel en mamma hörde av sig och skrev att hennes dotter inte velat synas med sin rullstol på något sätt, och inte velat använda den även fast hon behöver den. Nu har hon bytt sin profilbild i sociala medier med rullstolen. Och massor med liknande historier.

Aron om svåra kampen: ”40 graders feber”

På torsdagen den 26 januari fyller Aron 35 år.

Han gör det efter att den senaste tiden ha genomgått flera tuffa prövningar. I ett inlägg på Instagram förklarar Aron nämligen att han åkt på tre olika infektioner och fått fyra antibiotika-kurer – på bara 12 veckor.

Aron åkte nyligen på semester i Portugal, men det blev inte den viloresa som det var tänkt.

– Där lyckades jag dra på mig ytterligare en bakterie som gjorde så att jag fick som en lårkaka (med ett öppet sår) på vänster skinka. Den gav mig i sin tur 40 graders feber och jag blev inlagd på sjukhus med intravenös antibiotika, skriver han på Instagram.

Sedan dess har han bland annat ordinerats att sitta så lite som möjligt.

Samtidigt försöker han se ljust på tillvaron.

– Är helt slut i kroppen och har inte kunnat träna ordentligt sen i höstas. Det har varit väldigt tufft och jobbigt på så många sätt. Jag har tyckt synd om mig själv och varit nere. Samtidigt har det gett mig ett ypperligt tillfälle att leva som jag lär. Att träna på något som jag brukar prata om när jag föreläser: Tacksamhet och perspektiv, skriver han på Instagram.

Vi hoppas på god bättring för dig så snart som möjligt, Aron, och önskar dig en fin födelsedag!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar om denna stjärna!