STORT GRATTIS: Bert Karlsson fyller 79 år – nu vill han att alla ska få veta om vad han tycker om familjen Wahlgren

Bert Karlsson och Pernilla Wahlgren

Foto: Ingvar Karmhed/SvD/TT, Almedalen/Wikkicommons, Anders Wiklund/TT

På midsommarafton fyller skivbolagsdirektören, entreprenören och den före detta politikern Bert Karlsson 79 år.

Så går hans tankar om Pernilla Wahlgren och resten av familjen.

Bert Karlsson har sedan många år tillbaka figurerat i rampljuset på ett eller annat sätt.

Den ivrige entreprenören började redan i tonåren att tillverka och sälja lampskärmar. I tjugoårsåldern drev han en livsmedelsfabrik i Skara med drygt 20 anställda och drev dessutom flera bingohallar.

1972 grundade Bert Mariann records, (senare Mariann Grammofon). Med skivbolaget lyfte han fram mängder av stora artister genom åren. Lena Philipsson, Vikingarna, Carola, Friends och Lotta Engberg är bara några utav de många artister som varit signerade på Bert Karlssons bolag.

Turerna med Skara Sommarland

Efter framgångarna med skivbolaget så grundade Bert Karlsson Skara Sommarland, som idag ägs och drivs under annan regi.

Den 7 maj 1984 ägde premiären rum, och i en ny intervju med Skaraborgs länstidning berättar han mer om öppningsdagen. Han hade räknat med 30 000 personer till invigningen.

– Det blev ju en halvflopp. Jag hade Lill-Babs första helgen. Vi trodde ju på jättemycket folk, säger Bert Karlsson till tidningen och fortsätter:

– Men det kom 2 500.

Foto: Ingvar Karmhed/SvD/TT

Det visade sig dock att den stora ansamlingen av besökare skulle komma, men de väntade på Carola som skulle uppträda några veckor senare.

– Då klarade vi inte av det. Då hade jag dragit ner på personal. Jag skickade ju hem flera hundra efter första helgen. Men så kom Carola och det kom 13 000 då och det var fruktansvärt mycket eftersom vi var oförberedda. Vi var ju inte byggda på det sättet. Det fanns ju inga vägar ut ens en gång utan man åkte på baksidan mot travet.

Orden om Pernilla

I intervjun med tidningen avslöjar Bert Karlsson även att han lät stänga några kassor till sommarlandet för att få bra bilder av de långa bilköerna. Och det var särskilt en gång köerna blev särskilt långa, det var när Pernilla Wahlgren skulle uppträda.

– När det var som störst hade vi 1,3 mil kö. Det var när vi hade Pernilla Wahlgren första gången.

Bert fortsätter med att säga vad han tycker om Pernilla och resten av familjen Wahlgren/Ingrosso:

– Hon är den grymmaste jag känner. Så roligt att ha följt henne hela livet. Hela familjen är en förebild för familjer. Det var som min fru sa häromdagen att ’nu är vi nog nästan en Wahlgren-familj’, för min son hjälpte sin syster att klippa gräset. Det är så det känns, att de ställer upp på alla.

Pernilla Wahlgren. Foto: Morgan Norman/SVT

Stort grattis på din dag Bert!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version