STORT GRATTIS: Casper Janebrink fyller 52 år – egna orden om framtiden i tv-rutan

Casper Janebrink slog igenom ordentligt med sitt band Arvingarna på 90-talet och har turnerat med samma band i över 30 år.

Nu fyller den store dansbandskungen 52 år och berättar om framtiden i tv-rutan.

1989 bildades dansbandet Arvingarna och sedan dess har de underhållit svenskarna med sina underbara låtar.

Frontmannen i bandet, basisten och sångaren Casper Janebrink, har på senare år synts till som programledare i Bingolotto där han blev mycket omtyckt och under hösten har vi även sett honom i Så mycket bättre.

Förra året den här tiden syntes hela bandet i rutan med programmet ”Arvingarnas jul”.

Bandet ville göra något extra för att sprida ljus ute i stugorna och bjöd in till fin sång, god mat och sann julstämning.

LÄS MER: Därför stoppades Arvingarnas julprogram – dramat bakom kulisserna som TV4 inte lät tittarna se

Men det var nära att programmet inte blev av. Innan inspelningarna vid juletid skulle ske, fick kanalen höra av sig till Försvarsmakten så att de visste om att programmet skulle spelas in.

– Inspelningarna av ”Lassemans altan” är uppdelat vid två tillfällen – det första i somras och ett nu inför jul. Det var på inspelningen i somras som Arvingarna fick första besöket från militärpolisen. Inför julprogrammet blev vi därför tvungna att förvarna militären samt få godkännande från dem för att kunna genomföra inspelningarna hemma hos Lasseman, säger producenten Jonathan Nordin.

– Som tur var har Försvarsmakten godkänt våra drönarbilder på Lassemans hus och vi kunde genomföra julprogrammet som planerat.

Arvingarnas jul

Som tur var fick de alltså godkänt och det var tur det, för programmet slog tittarrekord. På Instagram skriver Arvingarna att deras mysiga julprogram har slagit rekord.

LÄS MER: Tittarsuccé för ”Arvingarnas jul” – programmet har nu slagit rekord: ”Vi är så glada och stolta”

”Vi vill säga STORT TACK till alla som såg Arvingarnas jul – hemma hos Lasseman igår på Sjuan 21:00! Vi har precis fått nyheten att vårt program är det MEST SEDDA TV-programmet på Sjuan i år, med 460 000 tittare!”, skriver de och fortsätter:

”Fantastiska nyheter, vi är såååå glada och stolta. Tack för alla fina kommentarer och er kärlek. Nu firar vi!”.

Programmet sändes även i år, men då en repris från förra. Däremot berättar Casper Janebrink för Nöjeslivet att han inte är främmande för att spela in en ny säsong.

– Det är jättekul att det blev en så stor succé förra året. I år visas reprisen då det inte blev några nya inspelningar. Men jag skulle absolut vilja göra en till säsong av ”Arvingarnas jul”, säger han till Nöjeslivet.

Fyller 52 år

Den 2 januari 2022 fyller Casper 52 år. Hur dansbandskungen ska fira i år är högst oklart men vad vi vet är att han har några år bakom sig av inställda kalas.

2019 befann sig Casper i Thailand under sin födelsedag, planen var då att ha en 50-årsfest under våren dit släkt och vänner var välkomna. Men på grund av pandemin fick han slopa planerna.

I stället hoppades han på att fira året därpå, alltså sin 51-årsdag, men även då kom pandemin i vägen och firandet fick förflyttas till sommaren.

Inför 2020 berättade Casper Janebrink vad han önskade sig 2021 och svarade:

–Jag hoppas verkligen att 2021 blir ljusare och att pandemin försvinner så att vi kan åka ut och spela igen och sprida lycka och glädje genom musiken, säger han till Newsner.

Vi vet inte hur Casper väljer att fira sin födelsedag i år men vi hoppas att flera av hans önskningar slår in så småningom.

Vi önskar dig en fantastisk födelsedag Casper! Stort grattis på din dag!