STORT GRATTIS: Christer Lindarw får medalj av kungen

Christer Lindarw. Foto: TT

Christer Lindarw. Foto: TT

Christer Lindarw kommer nu att ta emot den prestigefyllda utmärkelsen Litteris et Artibus, något som stjärnan är väldigt glad över.

”Jag är så stolt,” skriver han på sin Instagram.

Christer Lindarw har underhållit svenska folket i många decennier, inte minst som en del av dragshow-gruppen After Dark där han har personifierat glitter och glamour.

På 70-talet skapade Lindarw och Lasse Flinckman historia med sina unika dragshower som innehöll fantastiska nummer och genom åren har han stått på scenen och sjungit kända låtar samt imiterat mängder av kändisar.

STOCKHOLM 20230213 Christer Lindarw. Foto: Jessica Gow / TT

Christer Lindarws långa karriär

I början av 2000-talet skördade After Dark framgångar i Melodifestivalen, särskilt med bidraget ”La dolce vita” som blev en storfavorit.

Efter Flinckmans bortgång 2016 fortsatte Lindarw att uppträda med After Dark i några år innan han valde att trappa ner på scenengagemangen.

Men hans kreativa ådra har fortsatt att blomstra, inte minst som producent för ”Club After Dark” på Vasateatern i Stockholm.

Lindarw har även skådespelat i ”Bonusfamiljen” och uppmärksammats för sina fantastiska klädkreationer som han har skapat åt kronprinsessan Victoria.

Christer Lindarw får medalj av kungen

Och nu står det klart att han kommer få ta emot en prestigefull medalj av kungen.

Litteris et Artibus instiftades år 1853 av kronprins Carl (XV), så här beskrivs priset:

”Litteris et Artibus är latin och betyder ’för vitterhet och konst’. Medaljen utdelas för framstående konstnärliga insatser inom främst musik, scenisk framställning och litteratur.”

Att Christer Lindarw nu får ta emot det kanske inte kommer som någon större chock med tanke på att han underhållit svenska folket i flera decennier.

”Äntligen är det officiellt. Jag får medalj av H.M. Konung Carl XVI Gustaf. Utdelningen sker på Slottet den 13 juni. Motiveringen ”för framstående insatser inom svensk underhållning”. Jag är så stolt, glad och hedrad,” skriver han på sin Instagram.

Stort grattis, Christer! Vi tycker du är fantastisk!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version