Foto: TV4

STORT GRATTIS: David Hellenius fyller 50 år – så saftig är folkkäre tv-profilens lön

På onsdagen den 28 februari fyller David Hellenius 50 år.
Nöjeslivet ber att få gratulera skådespelaren och programledaren på bemärkelsedagen.

Enligt Nyheter24 syns TV4-stjärnans framgångar också ordentligt i lönekuvertet.

David Hellenius och Renée Nyberg är tv-Sveriges verkliga powerpar. Stjärnorna har varit gifta sedan 2009, och båda har firat stora framgångar i tv-rutan genom åren.

Såväl Hellenius som Nyberg har fått gå upp på scenen och ta emot pris för bästa kvinnliga respektive manlige programledare på tv-branschens egen gala, Kristallen.

Renée Nyberg har under vintern varit högaktuell med senaste säsongen av ”Renées brygga”. Där fick TV4-profilen besök av alltifrån Irma Lehtosalo till statsminister Ulf Kristersson (M).

Då gör David Hellenius comeback i tv-rutan

För David Hellenius del är det helgunderhållning som väntar härnäst. Snart återkommer han nämligen i rutan som programledare för TV4:s musikunderhållning ”Masked Singer Sverige”. Programmet där tolv välkända profiler döljer sig under maskerna, och sjunger låtar på bästa sändningstid har blivit en tittarfavorit.

Precis som tidigare säsonger sitter Felix Herngren, Pernilla Wahlgren, Nour El-Refai och Måns Zelmerlöw även den här gången i panelen som ska försöka lista ut vilka kändisar som döljer sig bakom de imponerande maskerna.

Artikeln fortsätter under bilden.

David Hellenius (mitten) är i mars 2024 tillbaka med en ny säsong av Masked Singer Sverige. I panelen sitter Felix Herngren, Pernilla Wahlgren,. Nour El-Refai och Måns Zelmerlöw. Foto: Magnus Ragnvid/TV4
David Hellenius (mitten) är i mars 2024 tillbaka med en ny säsong av Masked Singer Sverige. I panelen sitter Felix Herngren, Pernilla Wahlgren,. Nour El-Refai och Måns Zelmerlöw. Foto: Magnus Ragnvid/TV4

”Masked Singer Sverige” får premiär den 22 mars.

Dessutom kommer biosuccén ”Ett sista race” snart till tv-rutan. Filmen som regisserades av Edward af Sillén fick ett svalt mottagande av recensenterna, men har omfamnats av biopubliken. I filmen ser vi Hellenius i en av huvudrollerna, sida vid sida med bland andra Malin Åkerman och Jonas Karlsson. Dramakomedin visas 29 mars i TV4.

Artikeln fortsätter under bilden.

David Hellenius i filmen "Ett sista race" med Malin Åkerman. Foto: TV4
David Hellenius i filmen ”Ett sista race” med Malin Åkerman. Foto: TV4

David Hellenius har under årens lopp blivit ett välkänt ansikte i tv-rutan och i dag är han en självklar del av den svenska underhållningsbranschen.

Genom åren har han både hyllats och prisats för sina fantastiska prestationer, och på onsdagen har det blivit dags för en ny milstolpe i Hellenius liv. Då fyller TV4-stjärnan nämligen 50 år.

Hellenius miljoner

Att Hellenius är populär och har gjort succé såväl i tv som på vita duken blir tydligt när man tittar på prisregnet. Hela nio gånger har han fått ta emot Kristallen i kategorin årets programledare.

Och succéerna i rampljuset har lönat sig för tv-profilen.

Enligt Skatteverkets handlingar hade Hellenius en fastställd förvärvsinkomst på 3 723 000 kronor under år 2022, skriver Nyheter24. Det motsvarar ungefär 310 000 kronor i månaden.

Hellenius hade samtidigt ett överskott av kapital på 45 569 593 kronor, uppger sajten.

På onsdagen den 28 februari fyller David Hellenius 50 år! Stort grattis, David!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev