STORT GRATTIS: Eric Gadd vinner ”Sveriges mästerkock VIP – det ska han göra för vinstpengarna

Efter en hel höst i Mästerkocksköket stod det klart att det var artisten Eric Gadd som kammade hem vinstförklädet. 

Men förutom äran och statyetten har han också vunnit 100 000 kronor att skänka till en välgörenhetsorganisation.

Första säsongen med kändiskockarna är över. Och en efter en åkte Kaliffa, Josefine Öqvist, John Lundvik, Kalle Moraeus , Claudia Galli Concha, Anders Öfvergård ut. Och till slut var det final mellan Maja Ivarsson, sångare i The Sounds och artisten Eric Gadd.

Foto: Tv4

Finalen var jämn. Men till slut stod det klart att Eric Gadd var den som knep vinnarförklädet.

Förutom äran, titeln och Mästerkock-statyetten får vinnaren dessutom 100 000 kronor att skänka till valfri välgörenhetsorganisation.

LÄS MER: Starka reaktioner – efter Leif Mannerströms ärliga ord om Kalle Moraeus i ”Sveriges mästerkock VIP”

Eric Gadd har valt att skänka vinsten till Friends.

– Mobbing har varit en viktig grej. Jag var mobbad själv och jag vet att det finns grejer att göra och alla som jobbar med det behöver hjälp, säger han i programmet.

Foto: Tv4

Öppnar eget

För Aftonbladet berättar Eric Gadd att hans matintresse väcktes redan i tolvårsåldern, det när han saknade sin mormors matlagning.

– Ja, matintresset består av olika delar. Den djupaste delen är att för mig blev matlagning någon typ av autonomi. Redan i tolv-trettonårsåldern lagade jag min egen mat hemma och det blev det första steget i att bli vuxen på något sätt, att få bestämma själv. Så det var en viktig del.

Foto: Tv4

Nu planerar han att öppna ett eget ställe där han kan kombinera sina intressen.

– Ja, jag håller på just nu och formulerar min dröm om ett ställe där jag får uttrycka mina idéer både på matsidan och musiksidan. Det ska finnas en scen där jag kan uppträda, men också bjuda in folk som jag är nyfiken på, och framför allt sätta stilen på maten och menyerna, säger Eric Gadd till Aftonbladet.

Stort grattis till vinsten Eric Gadd. Skicka gärna dina grattishälsningar i kommentarsfältet på Facebook.