STORT GRATTIS: Kalle Moraeus fyller 61 år – stjärnans miljoner efter alla år

På måndagen fyller Kalle Moraeus 61 år – och Nöjeslivet har den äran att gratulera!

Så mycket tjänar stjärnan efter alla år på scenen.

Han är spelmannen som verkligen vunnit många svenskars hjärtan genom åren. Med sin outsinliga charm och humor är Kalle Moraeus tveklöst en av våra mest folkkära artister.

Kalle Moraeus föddes den 15 juli 1963 i Orsa och växte upp i en mycket musikalisk familj. Tidigt började han spela instrument och blev snart en mästare på fiol, gitarr och mandolin.

Genom åren har han spelat på många olika scener och med olika band och orkestrar, däribland Orsa spelmän och Benny Anderssons Orkester. Kul att nämna är att han 1984 faktiskt blev svensk mästare i luftgitarr.

Vi har också fått se honom i en mängd tv-program, både som programledare och deltagare. Exempelvis har han lett Så ska det låta och Moraeus med mera.

Som deltagare har han varit med i bland annat Mästerkocken VIP och Biggest Loser VIP.

2006 blev Kalle tilldelad Karamelodiktstipendiet, vilket var sista gången som en pristagare fick ta emot stipendiet av Povel Ramel själv.

Så mycket tjänar Kalle Moraeus

Efter alla år som professionell musiker så är det knappast någon överdrift att kalla Moraeus för väletablerad. Och med framgångarna inom både musik och tv-underhållning har genererat en generös slant i plånboken.

Vi vet inte om eller hur mycket Kalle tjänar i förvärvsinkomst, men tar man en titt på hans bolag så kan man konstatera att det går bra för stjärnan.

Som så många andra inom branschen så är Moraeus egenföretagare och har aktiebolaget ”Kalle Moraeus & CO”. Han sitter dessutom som ledamot i ”Orsa Hornberga Gård AB”

Enligt hemsidan AllaBolag.se så hade ”Kalle Moraeus & Co” en omsättning på 2 380 000 kronor år 2023. Bolaget presenterade ett resultat på 1 231 000 kronor, vilket skulle motsvara en månadslön på drygt 100 000 kronor i månaden.

Bolaget har även tillgångar på 4 790 000 kronor.

STOCKHOLM 20160614 Arkivfoto från 2016 då Kalle Moraeus presenterades bland deltagarna i Allsång på Skansen. Foto: Jonas Ekströmer / TT
STOCKHOLM 20160614 Arkivfoto från 2016 då Kalle Moraeus presenterades bland deltagarna i Allsång på Skansen. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Du förtjänar varenda krona Kalle! Stort grattis på din födelsedag!

Passa gärna på att gratulera Kalle Moraeus i kommentarsfältet på Facebook!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

 

Läs mer om...