STORT GRATTIS: Lena Philipsson fyller 57 år – kryptiska orden om framtiden

Hon är en av våra största schlagerstjärnor genom tiderna.
På torsdagen fyller Lena Philipsson 57 år – och Nöjeslivet ber att få gratulera denna folkkära artist!

Lena Philipsson är en av landets mest folkkära artister. Pop- och schlagerstjärnan har varit en självklar del av svenskt musik- och nöjesliv ända sedan tidigt 1980-tal efter debuten med singeln ”Boy/You Open My Eyes”.

I mitten på 80-talet arbetade hon på Byggnadskontoret i sin älskade hemkommun Vetlanda. Samtidigt skulle hon också sjunga i Melodifestivalen för första, men definitivt inte sista, gången.

Det blev så klart succé. Låten ”Kärleken är evig” slutade på andra plats i tävlingen och skrev för evigt in sig i den svenska Melodifestivalhistorien som en av de stora klassikerna.

LÄS MER: Jon Henrik Fjällgrens krav på SVT – uppgörelsen bakom kameran i Stjärnorna på slottet: ”Extremt”

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20200804 Lena Philipsson under 2020 års Allsångsscenen är din på Skansen. Foto: Erik Simander / TT
STOCKHOLM 20200804 Lena Philipsson under 2020 års Allsångsscenen är din på Skansen. Foto: Erik Simander / TT

På senare år har hon också släppt det kritikerrosade albumet Maria Magdalena med bland annat låten ”En stilla depression” som blivit en stor radiohit.

Därefter har det blivit otaliga uppträdanden både på tv och ute i landet. I dag är Lena Ph nästan lika känd för sitt härliga sinne för humor som sin sångtalang och sitt unika artisteri.

LÄS MER: Här får Lena Philipsson ta emot medalj av kungen

2022 har varit ett intensivt år i stjärnans karriär.

Hon inledde med att ringa in nyåret i SVT på Skansen, genomförde en egen konsertturné under våren, släppte egna boken ”I händelse av min död: en manual” i maj, ledde eget sommarprat i radions P1, samt åkte på Diggilooturné under sommaren.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20221018 Jennifer Dillane, Lena Philipsson (th) anländer till premiären av filmen "Hilma" på biograf Rigolettto. Foto: Jessica Gow / TT
STOCKHOLM 20221018 Jennifer Dillane, Lena Philipsson (th) anländer till premiären av filmen ”Hilma” på biograf Rigolettto. Foto: Jessica Gow / TT

Dessutom har hon under hösten påbörjat arbetet med nya Viaplay-serien ”På gatan där jag bor” som också är titeln på en av hennes hits.

LÄS MER: Lena Philipssons stora förändring i karriären – folkkära stjärnan om nya uppdraget: ”Smickrad”

På torsdagen den 19 januari fyller Lena Philipsson 57 år, och efter årsskiftet har stjärnan reflekterat om det nya året som nu stundar.

– Jag har funderat mycket på vad mitt ledord ska bli under 2023, jag brukar roa mig med att ta fram ett sådant, ett ord eller en mening, för att skapa någon slags kraft när man står där med sitt glas bubbel vid 12-slaget.
Och nu har jag bestämt mig, skriver Lena Philipsson på Instagram.

Hon fortsätter:

– Men som vanligt gör man bäst i att hålla orden för sig själv, jag låter dom istället bli en inre uppmuntran utan skärskådande utifrån, en orörd spirande hemlighet som rätar upp ryggen på en inför anblicken av fyrverkerier och dom nya möjligheter som rusar emot en.

Stort grattis på din födelsedag, Lena!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar!