Foto: TT/TV4, Youtube

STORT GRATTIS: Lisa Nilsson fyller 54 år – folkkära artistens härliga framtidsbesked

Lisa Nilsson har utan tvekan en av landets mest karaktäristiska röster.
På söndagen fyller artisten 54 år, och Nöjeslivet ber att få gratulera!

Artistens karriär tog fart ordentligt i samband med att hennes kritikerrosade debutalbum, ”Himlen runt hörnet”, såg dagens ljus 1992.

Den skivan spelades in i samarbete med Ratata-medlemmarna Mauro Scocco och Johan Ekelund, och på plattan finns klassiska hitlåtar som titelmelodin och ”Varje gång jag ser dig”. En ny popstjärna var därmed född – och på sommaren åkte Nilsson med de redan etablerade stjärnorna Tomas Ledin och Eva Dahlgren på ”Rocktåget”-turné genom landet.

Efter succén belönades Lisa Nilssons album på Grammisgalan året därpå med hela fem priser, bland annat i de tunga kategorierna, Årets kvinnliga pop/rockartist, Årets album och Årets låt för ”Himlen runt hörnet”.

Resten är, som det brukar heta, historia. Lisa har genom åren bland annat belönats med Stockholms stads Bellmanpris, Karamelodiktstipendiet och kungamedaljen Litteris et Artibus.

Hösten 2015 deltog Nilsson som en av artisterna i det årets uppställning av TV4:s musikprogram ”Så mycket bättre” som spelats in på Gotland. Där framförde hon tolkningar av artistkollegor som Niklas Strömstedt, Miriam Bryant och Sven-Bertil Taube.

Artikeln fortsätter under bilden.

Lisa Nilsson. Foto: Heiko Junge / NTB / TT
Lisa Nilsson. Foto: Heiko Junge / NTB / TT

Lisa Nilsson på duoturné i höst

På tisdagen den 13 augusti fyller hon 54 år – och detta samtidigt som hon är mitt uppe i en duoturné tillsammans med gitarristen Mattias Torell.

Duon har skrivit låtar och spelat in skivor tillsammans ända sen Nilsson slog igenom i början av 1990-talet.

– Både Lisa och Mattias har en tidlös bredd och delar kärleken till visan, soulmusiken, brasilianska rytmer och jazzen. Berättandet, humorn och spelglädjen står alltid i centrum när de framträder tillsammans, skriver All things live på sin hemsida.

Stort grattis Lisa, och lycka till med era kommande konserter!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

 

Läs mer om...