STORT GRATTIS: Maria Lundqvist fyller 60 år – speciella firandet med dottern: ”Finaste gåvan”

Maria Lundqvist

Foto: Pressbild/TT

Skådespelerskan Maria Lundqvist har underhållit och berört svenska folket framför kameran och på teaterscenen i flera decennier. Nu har det blivit dag för stjärnan att fylla 60 år, en dag som hon ska fira med något mycket speciellt.

Maria Lundqvist är en av våra mest folkkära skådespelerskor, och genom åren har hon synts till i mängder av stora produktioner.

Hon har briljerat på scenen, skapat oförglömliga karaktärer och fått publiken att både skratta och gråta.

Med allt ifrån ”Heartbreak hotel,” till ”Änglagård”, ”30 grader i februari”, och ”Bröllop, begravning och dop,” och har hon gjort stor succé.

Maria Lundqvist. Foto: Frida Funemyr

Meritlistan kan helt klart göras lång och att hon sitter på en stor talang råder det inga som helst tvivel om.

Maria Lundqvist fyller 60 år

Och nu har stjärnan all anledning att fira med både tårta och ballonger. Det har nämligen blivit dags för Maria Lundqvist att fylla 60 år.

När Nöjeslivet träffar Maria i samband med att hennes och fästmannen Kristoffer Hellströms förställning ”om att våga flyga” ska upp på bioduken i höst berättade hon om tankarna kring att åldras.

Hur känns det att fylla 60?

– Bra, tycker jag! Jag tycker att det känns lite sorgligt att veta att jag inte har lika långt kvar framåt som jag har bakom mig. Det tycker jag är sorgligt. Och sedan några år tillbaka väljer jag uppgifter, arbeten eller till och med tankar som är förankrade i vetskapen om att jag inte kan slarva bort två år på något halvhjärtat. De där två åren måste jag investera på ett sätt. För jag kanske bara har 20 år kvar, eller 17, eller 10. Man vet ju inte.

Tankarna kring att åldras

Det bästa med att bli äldre förklarar hon är faktumet att människor lyssnar mer till det hon har att säga.

– Det är nog att fler lyssnar på mig. Om de lyssnar på mig, fortfarande finns det ju människor som väljer bort äldre kvinnor. Men jag tror att jag kan formulera mig bättre och starkare till alla idag. Sen är det upp till den som lyssnar om den verkligen vill lyssna. Jag har mycket att berätta, och bra saker att berätta. Det känner jag starkt, att det jag berättar är viktigt att lyssna på. Det hade jag som 30-åring också, men det är mer förankrat i mig idag. Sen får jag fortsätta försöka vara ödmjuk inför att huden släpper taget, att kroppen åldras, att jag ser att jag inte har samma former. Det händer saker med min kropp. Det är jättesorgligt å ena sidan, men samtidigt så känner jag mig vackrare idag än vad jag gjorde när jag var riktigt ung. Det är så konstig.

STOCKHOLM 20221117 Maria Lundqvist. Foto: Jessica Gow / TT / kod 10070

Vad beror det på tror du?

– Kanske att jag får leva med Kristoffer som älskar mig, och att jag genom den kärleken också kan känna att min kropp har plantera sig. Jag har blivit mjukare. Det är mer form i mig, inte kroppens form utan på så sätt att jag har formulerat mig till en helhet. 

Så ska hon fira dagen

För att fira den stora dagen ska paret titta på Marias yngsta dotter Noras teaterföreställning på Folkhögskolan där hon utbildar sig.

– Jag tror vi kommer åka till Göteborg och titta på henne. Det känns som den finaste gåvan att få se på Nora när hon spelar teater.

Hur kommer det kännas?

– Jo, men fint! Jag har ju redan ett par ungar innan Nora som spelat teater, Anton är ju skådespelare och har varit det i flera år, och är helt fantastisk att både få titta på och jobba med. Och Alva då, som också är skådespelare och har gått ut Calle Flygare för två år sedan och också jobbar. Hon är ju också helt fantastisk. Det är ju väldigt speciellt att se sina egna ungar stå där och blotta sitt hjärta.

Just att få se sina barn växa upp och följa deras utveckling är även det något som Maria beskriver är härligt med att få bli äldre.

– Sen är det fint också att se att ens barn klarar sig, som med Nora nu- att hon står där och ska göra det som kommer likna det jag fått göra. Det är ju ljuvligt. Det hade jag inte fått uppleva om jag inte fick bli gammal, säger Maria.

Stort grattis på födelsedagen, Maria!

Exit mobile version