STORT GRATTIS: Mark Levengood fyller 59 år – här är fem anledningar till att vi älskar honom

Mark Levengood har blivit en riktigt folkkär profil genom åren. Nu har det blivit dags för honom att fira sin 59:onde födelsedag, och då passar väl ingenting bättre än att dela med sig av några anledningar till varför han är så fantastisk.

Mark Levengood är en av våra mest framgångsrika och omtyckta svenska tv-profiler.

Genom åren har han synts i mängder av format och han har gjort stor succé inom underhållningsbranschen. Melodifestivalen och Victoriadagen, för att nämna några.

Han är en riktigt älskad tv-profil och är också oerhört populär bland svenska folket.

Och nu har det blivit dags för Mark att fylla 59 år, något som vi tycker förtjänar att firas rejält.

Därför har vi samlat ihop en lista på några anledningar till att han är så fantastisk.

5 anledningar till att vi älskar Mark Levengood

Han inger ett härligt lugn

Mark Levengood har ett naturligt lugn över sig som gör att det här fantastiskt trevliga att höra honom prata.

Oavsett om han är programledare, sitter i radion eller läser upp en dikt så gör han det med stort tålamod och på ett sätt som kan få vem som helst att komma ner i varv.

Mark Levengood. Foto: Vilhelm Stokstad / TT

När han för några år sedan fick frågan i en intervju med Land gällande hans gudstro förklarade han att det är något som gör att han kan känna sig lugn.

– Den är medfödd. Jag tror inte man kan välja att tro, antingen så tror man eller inte. Jag tror att allting blir mycket lättare om man är troende. Som när man vaknar mitt i natten och inte kan få något ur skallen. Då är det skönt att inse att man inte behöver förstå och veta allting. Och att någon annan har en plan för ens liv och lugnt kan lägga det i hans händer, sade han då.

Härliga dialekten

Men först och främst kanske det är Marks härliga dialekt som gör att det är så härligt att lyssna på honom när han pratar.

Trots att han bott i Sverige länge så är Finlandssvenskan fortfarande kvar.

– Varför jag är så populär i det hänseendet vet jag inte. Kanske beror det på mitt språk. Människor associerar mig väl med all världens mumintroll. Och upplever att de känner mig efter alla år jag har synt tills, har han sagt i en intervju med Land.

Att han brinner för välgörenhet

Utöver karriären så är Mark Levengood även väldigt aktiv vad gäller välgörenhet och har under flera år bland annat varit ambassadör för UNICEF.

Via dem har han både gjort välgörenhetsresor och insamlingar.

– Ända sedan jag var barn har UNICEF stått som en symbol för hopp och framtid. Att själv få bli en del av det arbetet är så stort för mig att hjärtat dunkar i valstakt, har Mark Levengood i samband med utnämningen enligt UNICEF:s hemsida.

Ett arbete som utan tvekan förtjänar att hyllas!

. Foto: Janne Danielsson /SVT

Att han är en fantastisk pappa

Mark har två stycken barn tillsammans med ex-maken Jonas Gardell.

Sonen Amos och dottern Olga är idag 20 respektive 17 år gamla, och att han älskar sina barn över allt annat råder det inga tvivel om.

– Det är två saker som alla barn behöver: Det ena är rutiner, det är superviktigt, så att de vet att ”så här ska man göra i dag”. Det andra är att de vet att de är villkorslöst älskade precis som de är. Då brukar det gå bra. Och rutiner har Jonas och jag haft och älskat dem har vi gjort, så då kan det inte ha varit helt åt helvete i alla fall!, har han sagt i en intervju med Allas.

Hans stora öppenhet

Mark Levengood har alltid varit väldigt öppen och pratat om sånt som kanske ibland känt tungt.

Att våga prata om även det som kan vara tufft är inte bara modigt, utan kan också hjälpa andra att våga öppna upp sig.

Bland annat har han vid flera tillfällen öppnat upp sig om hur det är att komma ut som homosexuell, och om de svårigheter det kan innebära.

Genom det har han också kunnat stötta och hjälpa andra, vilket utan tvekan är beundransvärt.

Här kan du höra honom prata om det i Malou efter tio:

Stort grattis på födelsedagen, Mark!

Exit mobile version