STORT GRATTIS: Martin Stenmarck fyller 52 år

Martin Stenmarck

Foto: Jonas Ekströmer, TT /Adam Ihse/TT

Martin Stenmarck fyller på torsdagen 52 år – och Nöjeslivet har den äran att gratulera stjärnan!

Snart ger han sig ut på en ny turné, där han hedrar sin gamla idol.

Martin Stenmarck är en av Sveriges mest folkkära artister, känd för sin fantastiska röst, karisma och förmåga att röra sig mellan olika musikstilar. Han föddes den 3 oktober 1972 i Stockholm och hans musikaliska karriär började tidigt.

Bland annat var han sjungande servitör på Wallmans Salonger, vilket gav en skjuts i karriären. Sedan dess har Martin Stenmarck byggt upp ett gediget namn som sångare, låtskrivare och skådespelare. 1997 var han med och satte upp föreställningen Showduellen, som kom att bli en riktig hit.

Stenmarcks absolut största genombrott kom 2005 när han vann Melodifestivalen med låten Las Vegas, vilket tog honom till Eurovision Song Contest som det året hölls i Kiev. Där slutade han på en 19:e plats av 24 tävlande.

Martin är inte bara en skicklig sångare utan även en mångsidig entertainer. Han har haft roller i musikaler och har turnerat runt Sverige med egna shower. Utöver musiken har han också gjort sig känd genom sitt deltagande i olika TV-program och som programledare.

Hedrar idolen med turné

Nu är Martin Stenmarck aktuell med en ny turné där han hedrar sin stora idol – Elvis Presley. När Martin är ute på turnén så kommer han dessutom att spela in ett live-album, sitt första i karriären. Han vill på sätt och vis gå lite i Elvis fotspår.

”Att få ge liv till Elvis Presleys odödliga låtar, energi och historier är något jag velat göra länge. Jag är inte intresserad av att imitera Elvis, men att tolka hans musik på mitt eget sätt är bland det roligaste jag gjort musikaliskt. Jag ser verkligen fram emot att möta publiken snart igen!”, säger Martin i ett pressmeddelande.

Lycka till med turnén Martin!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version