STORT GRATTIS: Per Gessle fyller 65 år – då lägger stjärnan karriären på hyllan: ”Så länge jag…”

Per Gessle

Foto: TT/TT

Per Gessle är tveklöst en av våra största artister och hans otaliga hits har genom åren legat på topplistorna både i Sverige och internationellt.

På fredagen fyller stjärnan 65 år – men hur ser han egentligen på pensionen?

Det är få svenskar som nåt sådan musikalisk framgång som Per Gessle. Under sin karriär har han gett oss mängder av oförglömliga hits.

Både som soloartist och i konstellationer så som Gyllene Tider och Roxette har han nåt enorma framgångar under flera decennier.

Den Halmstadsbördiga artisten Per Gessle slog igenom i början av 1980-talet som frontfigur i popgruppen Gyllene Tider. Den folkkära popgruppen har gett oss en rad dängor som aldrig går ur tiden – såsom ”Sommartider” och ”Gå & Fiska”.

Och än idag är bandet aktiva. Senast i somras var de ute med turnén ”Hux Flux”, detta trots att de tidigare gjort sin avskedsturné.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Internationell stjärna

Tillsammans med den numera bortgångne och saknade Marie Fredriksson tog Per Gessle även hela världen med storm när de utgjorde popduon Roxette. Än idag har de trogna fans över hela världen.

Men hitbandets enorma framgångar fick ett tragiskt slut 2019, då Marie gick bort i cancer. Per blev då osäker över hur han skulle gå vidare. Men sommaren 2022 beslöt sig Per för att återförena det klassiska livebandet – och bandet döptes om till PG Roxette.

I samband med detta släppte även bandet en ny singel.

– Det är omöjligt att ersätta Marie och det har heller aldrig varit min intention. Det var en era och en fantastisk dröm vi fick dela tillsammans. Men det känns spännande att få fortsätta den här resan, fast på ett annat sätt, har han sagt i ett pressmeddelande i samband med släppet.

Per Gessles ödesbesked

Inför Pers 60-årsdag så gjorde han en intervju med Expressen där han berättade om hur han ser på åldrandet. Det verkar dock inte bekymra artisten nämnvärt att bli äldre, några planer på att gå i pension hade han inte, åtminstone vid intervjutillfället.

– Nej det kommer aldrig att hända, jag är inte den typen, säger Per Gessle till Expressen och fortsätter:

– Så länge jag känner att jag har nya låtar och produktioner i mig så vill jag hålla på.

Foto: Stina Stjernkvist / TT

Hoppas att vi får höra många fler hits komma från ditt musikaliska sinne Per! Och stort grattis på din födelsedag!

Passa gärna på att gratulera Per Gessle i kommentarerna på Facebook!

Exit mobile version