STORT GRATTIS: Renée Nyberg fyller 57 år – stora lyckan över att bli äldre: ”Göra lite vad man vill”

Renée Nyberg är en av våra mest folkkära programledare och nu har det blivit dags för profilen att fylla år. Och det finns mycket som hon tycker är härligt med att åren går, inte minst lyckan över att få bli mormor.

Renée Nyberg har briljerat i TV-rutan under många år och idag kan hon se tillbaks på en lång karriär.

Hon har synts till i TV4 i mängder av olika format och agerat programledare för exempelvis ”Bytt är bytt” och ”Klassfesten.”

Sedan 2015 har vi även fått följa med Renée ut i Stockholms skärgård där hon tillsammans med folkkära artister, tv-profiler, sportpersonligheter och andra intressanta gäster bjudit på underhållning.

Renées brygga i TV4

Programmet ”Renées brygga” bjuder på skratt, spännande möten och djupa samtal om livets med- och motgångar.

– Någonting händer med samtalet när man ses och umgås en hel dag, dessutom i en sådan naturskön miljö som ute på ön. Det känns underbart att äntligen få bjuda in våra tittare till värmen och den härliga gemenskapen i bryggan, har Renée Nyberg tidigare sagt i ett pressmeddelande.

Foto: TV4

Hyllningarna från tittarna

Under hösten höll hon även i ”Vilket liv!” där svenska stjärnor hyllades rejält.

– Jag har längtat efter att få göra den här typen av program, där vi verkligen går på djupet och får lära känna stjärnan bakom alla framgångar. Att få hylla och intervjua de här fem ikonerna känns så roligt och att vi är i en teater och inte i en tv-studio skapar en starkare närvaro hos alla som medverkar, sa Renée Nyberg då till TV4.

Efter alla år i TV-rutan har Renée blivit en storfavorit för många hemma i de svenska hushållen.

Renée Nyberg
Foto: TV4

Hon har hyllats stort i Nöjeslivets kommentarsfält på Facebook för sina insatser.

”Ja Renee du är bäst innehåller så mycket kärlek omtanke och det som verkligen är livet

Renee är en fantastisk programledare, så duktig på att lyssna och ställa frågor på ett ödmjukt sätt.”

”Renée du har förmågan att göra alla synliga i programmet. Och förtjusande frågor till dem. Fortsätt så”

Fina prestationerna

Hon har även vunnit pris för ”Bästa kvinnliga programledare” på Kristallengalan flera gånger om.

– Jag tror att vi alla, oavsett vad vi jobbar med, blir väldigt glada för att bli belönade för vårt arbete, och det är klart att jag skulle bli otroligt tacksam. Och jag är väldigt tacksam över att bara vara nominerad, sa hon i Efter fem inför årets gala.

STOCKHOLM 20200827 Renée Nyberg och David Hellenius blev årets kvinnliga resp manliga programledare under Kristallengalan 2020. Foto: Stina Stjernkvist / TT

Men bakom karriären är Renée också en kärleksfull mamma och hustru.

Renée Nyberg familj

Sedan 2009 är hon gift med stora kärleken och kollegan David Hellenius och tillsammans har de sonen Leo, 16.

Hon har också barnen Emma, 28, och Tom, 22, får sin tidigare relation med Jan Zachrisson.

Och nu har det blivit dags för hela familjen att dra fram både ballonger och tårta, när Renées födelsedag har anlänt.

Stora lyckan över att bli mormor

Profilen fyller 57 år och i somras hade hon den stora lyckan att få bli mormor för första gången. Något hon beskriver som helt fantastiskt.

– Jag är helt golvad av att jag känner så här. Jag trodde inte det. Att det skulle vara ännu större att bli mormor än det är att bli mamma. Men att ens dotter får en dotter, det är det största hittills, sa en mycket rörd Renée Nyberg i TV4-programmet ”Tilde” i somras.

Foto: TV4

Till tidningen Amelia har hon sagt att det var väldigt mäktigt.

– Att se sin dotter få en egen flicka är den mäktigaste känslan jag varit med om. Kanske är det en insikt om att livet går vidare och att det känns meningsfullt på riktigt, har Renée sagt i en intervju med Amelia. 

”En ny fas”

I och med att åren går och barnen blir äldre har Renée helt enkelt påbörjat en ny fas av livet, säger hon i intervjun. Något som hon verkar trivas väldigt bra med.

– Jag skulle säga att det är en ny fas. Alla tre barnen börjar bli stora och de två äldsta har flyttat hemifrån för länge sedan. Plötsligt, för första gången på många år, tänker jag mer framåt. Okej, nu kan man snart göra lite vad man vill. I så många år har det varit barn som ska hämtas och lämnas. Man är i en vardag som snart inte finns där längre, även om vår tonåring fortfarande bor hemma.

Renée Nyberg, David Hellenius
Foto: Pontus Lundahl/TT

Stort grattis på födelsedagen, Renée!