STORT GRATTIS: Rolf Lassgård fyller 66 år – folkkära skådespelarens nya besked om framtiden

Rolf Lassgård

Foto: TT/Wikkicommons

Den 29 mars är långt ifrån en vanlig dag.

Då finns det nämligen en speciell anledning till att hylla den folkkära skådespelaren Rolf Lassgård lite extra.

Det är nämligen hans födelsedag, och nu kommer han med ett nytt besked kring framtiden.

1992 fick han sin allra första Guldbagge, och då för bästa manliga huvudroll i filmen ”Min store tjocke far”.

Sedan dess har succérna bara rullat på för Rolf Lassgård.

Med filmklassiker som ”Jägarna”, ”Under solen” ”En man som heter Ove”, har skådespelaren blivit en av våra mest älskade och populära skådespelare.

Och nu efter alla år kommer ett nytt besked från stjärnan.

Nya framtidsbeskedet

Rolf Lassgård är nämligen aktuell med nya dramaserien ”Händelser vid vatten”, som ska spelas in under sommaren 2021.

Foto: Siebbi/Wikkicommons

I ett pressmeddelande skriver SVT att serien var tänkt att spelas in under maj förra året men tvingades flyttas på grund av pandemin.

Dessutom skulle skådespelaren Pernilla August vara regissör för serien, men tvingas nu hoppa av på grund av personliga skäl skriver kanalen.

Efter överenskommelse med Pernilla August, har uppdraget att regissera serien tagits över av Mikael Marcimain.

– Kerstin Ekmans Händelser vid vatten har betytt väldigt mycket för väldigt många människor. För vissa har thrillern varit det centrala, för andra är det karaktärerna och det suggestiva landskapet som dröjt sig kvar. Nu ska den fantastiska romanen äntligen bli en tv-serie, och med en lång rad namnkunniga personer både bakom och framför kameran. Roligast av allt är att den här berättelsen ganska snart ska få möta en ny, stor publik, säger Anna Croneman, programchef för drama på SVT.

– Det är med stolthet vi har fått möjligheten att återskapa denna ikoniska roman som tv-serie. Människorna i Kerstin Ekmans universum i Svartvattnet ska levandegöras av några av Sveriges allra bästa skådespelare, och vi gläder oss över att kunna presentera serien för tittarna under 2022, säger Piv Bernth, producent på Apple Tree Productions.

Foto: Vidar Ruud/TT

LÄS MER: Rolf Lassgårds barn har vuxit upp – detta gör de i dag

Detta handlar SVT:s serie ”Händelser vid vatten” om

Så vad handlar den nya serien om?

Så här skriver SVT om ”Händelser vid vatten”:

”Historien i Händelser vid vatten tar sin början en midsommarnatt i början av 1970-talet i den lilla byn Svartvattnet. Ett brutalt dubbelmord begås vid en älvstrand i närheten av byn. Polisen som utreder brottet möts av en kompakt tystnad från ortsbefolkningen. Morden förblir olösta, men händelsen kommer under lång tid att kasta en mörk skugga över några av människorna i byn. När en man som lämnade byn den ödesdigra midsommarnatten återvänder 18 år senare, sätter det igång en kedja av händelser som åter riktar ljuset mot dubbelmordet många år tidigare. Vad hände egentligen den där midsommarnatten i den lilla byn?”

Händelser vid vatten är en dramaserie i sex avsnitt och har planerad premiär i SVT under 2022

Detta ser vi verkligen fram emot att få se mer av! Och vilken present från Rolf att få se honom i ännu en serie. Stort grattis på födelsedagen!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.

Exit mobile version