STORT GRATTIS: Samuel Fröler fyller 66 år – ”Skärgårdsdoktorns” okända liv utanför rampljuset

Skådespelaren Samuel Fröler blev hela svenska folkets favorit-skärgårdsdoktor.
Miljontals tittare följde SVT-serien i slutet av 1990-talet.
På fredagen fyller stjärnan 66 år, och Nöjeslivet ber att få gratulera på bemärkelsedagen!

År 1989 blev skådespelaren Samuel Fröler känd för hela svenska folket. Det var då som alla tittare kunde se honom i rollen som flygaren Gösta Nilsson i Lars Molins ”Tre kärlekar”.

Efter succén i Molin-serien fick han rollen som Henrik i tv-miniserien ”Den goda viljan”, som baserade sig på Ingmar Bergmans manus. Den serien blev senare film, och belönades med en guldpalm vid Filmfestivalen i Cannes 1992.

Men det är kanske framför allt i SVT:s Skärgårdsdoktorn som sändes åren 1997, 1998 och 2000.

Artikeln fortsätter under bilden.

Stockholm,Sverige, 1999-09-16, Foto:Janerik Henriksson/SCANPIX SWEDEN Code 50010 SVT Drama håller på att spela in nya avsnitt av den populära serien Skärgårdsdoktorn. Från vänster: Wilma Steen spelas av Ebba Hultkvist,Johan Steen spelas av Samuel Fröler, Eva Steen spelas av Marie Richardson, gamla doktorn spelas av Sten Ljunggren och syster Berit spelas av Helena Brodin.
Stockholm,Sverige, 1999-09-16. SVT Drama håller på att spela in nya avsnitt av den populära serien Skärgårdsdoktorn. Från vänster: Wilma Steen spelas av Ebba Hultkvist,Johan Steen spelas av Samuel Fröler, Eva Steen spelas av Marie Richardson, gamla doktorn spelas av Sten Ljunggren och syster Berit spelas av Helena Brodin. Foto:Janerik Henriksson/TT

Han spelade läkaren Johan Steen, som tog över läkarkliniken på en ö i Stockholms skärgård. Dottern Wilma, som ofta och gärna bröt mot sin pappas regler, spelades av skådespelarkollegan Ebba Hultkvist och tillsammans gjorde de stor succé.

2019 återförenades duon, men den här gången i ”På spåret”.

– Det är många som har vuxit upp med den här serien. Och nu har de vuxit upp också, och är med i På spåret, sade programledaren Kristian Luuk när laget presenterades i en sändning på SVT.

Samtidigt som Fröler gjort succé i tv-rutan, har han alltid hållit hårt på sin integritet.

– Det har alltid varit så. Sedan ”Tre kärlekar” har det alltid varit… då fanns det ju inte sociala medier på det sättet. Men det har aldrig legat för mig att vara officiell på det sättet. Jag har aldrig haft intresse för det, sade Fröler i en intervju med TV4:s ”Efter fem” för några år sen.

Därför har Samuel Fröler valt bort sociala medier

Samtidigt har han också aktivt valt bort sociala medier som en plattform av kommunicera med fans och kollegor.

– Du står fortfarande inför det valet, ska du gå med eller inte gå med. Jag tror att det är möjligt att det är så att för att kunna jobba måste du vara med för att då skapa kontakter via de medierna. Men det har aldrig legat för mig. Okej då, jag kanske mist en del jobb på det, men fine. Då är det väl så. Det är ett val som jag gjort, sade Fröler i ”Efter fem”.

Ett stort intresse är jakt.

– Det är hela paketet, dels kamratskapen men också åka ut i gryningen och höra hur skogen vaknar. Lyssna på radio, om du har hund, hundskallet, man hör att den börjar närma sig. Du mår bara bra av det och får en dos syre du mår bra av.

Samuel Fröler är just nu aktuell i Viaplays nya originalserie ”Strandhotellet” av Camilla Läckberg.

STOCKHOLM 20220901 Samuel Fröler och Susanne Jonsson Fröler anländer till Kristallengalan 2022 på Cirkus i Stockholm. Foto: Pontus Lundahl / TT
STOCKHOLM 20220901 Samuel Fröler och Susanne Jonsson Fröler anländer till Kristallengalan 2022 på Cirkus i Stockholm. Foto: Pontus Lundahl / TT

Stort grattis på födelsedagen, Samuel Fröler!

Skriv gärna en kommentar!