STORT GRATTIS: Sofia Wistam fyller 57 år – därför tycker stjärnan inte om att åldras: ”Urtråkigt att bli gammal”

Sofia Wistam

Nu säger vi stort grattis till den folkkära programledare Sofia Wistam – som fyller 57 år!

Men att bli äldre är inget som faller stjärnan i smaken.

Sofia Wistam har under många år varit med och satt guldkant på tv-rutan.

Hon började sin karriär redan som 16-åring. Då arbetade hon med scenkläder och styling inom skivbranschen. Sofia jobbade då bland annat med Jerry Williams, Carola Häggkvist och Orup – som hon senare gifte sig med och har sonen Kid, 31, tillsammans med. Sofia och Orup var gifta mellan åren 1989-1996.

Sofia Wistam med dåvarande pojkvännen Thomas ”Orup” Eriksson 1988. Bild: Wikimedia Commons

Under början av 90-talet tog Sofias karriär en vändning – hon började jobba som researcher på Tv4.

I samma veva började hon där göra det hyllade barnprogrammet Soff-i-propp, vilket hon var programledare för i tre år.

Man kan säga att det blev startskottet för Sofias karriär som programledare. Med åren har hon lett en stor mängd oförglömliga program i flera olika kanaler – bland annat ”Stadskampen”, ”På rymmen” och många, många fler.

Lyckligt gift sedan 20 år

Sedan 2003 är Sofia lyckligt gift med Magnus Wistam. Tillsammans har de två barn – sönerna Texas född 2004 och Lennox, född 2006.

Sofia har även dottern Sindy som är född år 2000, som hon fick tillsammans med exet Anders Rahm.

I år har Sofia och Magnus varit gifta i 20 år, vilket vi också får gratulera till! Tillsammans med Magnus driver hon eget företag där hon designar smycken som går under hennes eget namn.

– Magnus är väldigt nyfiken, rolig och otroligt tillåtande. Han känner mig så väl och låter mig vara i ständig rörelse utan att reta sig på det. Han är en bra partner för mig och vet att jag har den här rastlösheten. När jag reser och jobbar och jobbar så försöker han inte ändra mig. Vi passar varandra, sa Sofia Wistam till Expressen tidigare i år.

LÄS MER: Sofia Wistams stora kärlekslycka med maken – privata beskedet efter nästan 20 år tillsammans

Ständigt aktuell

Senast har Sofia Wistam varit aktuell med Stugdrömmar som visats på kanal 5 och som hon är programledare för. Utöver det är hon ständigt aktuell med den omåttligt populära podden – Wahlgren & Wistam, som hon gör tillsammans med Pernilla Wahlgren.

Sofia Wistam har tidigare i år berättat för Expressen om hur hon ser på att åldras. Det är inget som hon verkar stormförtjust i precis.

– Jag hatar att bli äldre och vill vara 25. Det är urtråkigt att bli gammal, få ont i kroppen, behöva sova mer, bli mer bakis. Det finns inget positivt med att bli äldre, sa Sofia Wistam till Expressen.

Hoppas att du trots det har en helt fantastisk födelsedag Sofia! Bry dig inte om åldrandet – det lyser alltid om dig!

Glöm inte att dela dina gratulationer med Sofia i kommentarerna på Facebook!

Exit mobile version