STORT GRATTIS: Stina Dabrowski fyller 70 år i dag – så firar tv-legendaren födelsedagen

Stina Dabrowski

Foto: TT/Privat

Hon blev känd i hela Sverige som den avslappnade programledaren som bad världseliten att hoppa i slutet av hennes intervjuer.

Stina Dabrowski är en av landets mest folkkära tv-profiler och i dag fyller hon dessutom år.

På den stora dagen hoppas tv-legendaren att det är familjen som kommer bjuda henne på ett fint firande på 70-årsdagen.

– Jag tycker att när man är så gammal som 70 så ska andra ta hand om firandet så gamlingen får luta sig tillbaka och vila lite. Men jag hoppas att min man och mina barn hittar på något, säger Stina till Nöjeslivet.

Världskändisar som Nelson Mandela och Margaret Thatcher intervjuades av henne.

Stina Dabrowski såg alltid till att varje gäst, oavsett om de var kända namn i Sverige eller utomlands – kände sig som hemma och var avslappnade.

Det var också hennes intervjustil som gjort att hon blivit en av de mest folkkära tv-profiler hemma i svenskarnas tv-soffor.

Men när det är dags att fira henne själv på 70-årsdagen blir det inget storslaget kalas såhär i coronatider.

Hennes födelsedag är hon faktiskt inte riktigt säker på hur den kommer att firas exakt.

Det vet jag inte, för jag tycker att när man är så gammal som 70 ska andra ta hand om firandet så gamlingen får luta sig tillbaka och vila lite. Men jag hoppas att min man och mina barn hittar på något, säger hon till Nöjeslivet.

Foto: Claudio Bresciani/TT

För länge sedan fanns det planer på ett mer storslaget firande, men på grund av pandemin blir det inte av.

Vi skulle ha haft en jättefest i somras och fira att min man Kjell och jag fyller 140 år i år, som vi hade när vi fyllde 120. Men den fick så klart ställas in.

”Lever livet glada dagar”

Numera är det länge sedan vi såg Stina i tv-rutan och den nyblivna 70-åringen njuter av livet till fullo, även om livets förändrats på grund av coronapandemin.

Foto: Privat

Jag gjorde ungefär samma saker innan pandemin: nämligen har det bättre än någonsin. Jag gör bara lustfyllda saker: odlar, bakar, plockar svamp och går i skogen. Reser och vandrar, umgås med barn och barnbarn och vänner. Läser och njuter av aldrig behöva stressa eller passa en tid utom när jag ska till tandläkare, säger hon och fortsätter:

Jag lever livets glada dagar med mina antikroppar och med barn och barnbarn och vänner i små doser. Det känns nästan skamligt att kunna ha det så bra när så många har det fruktansvärt.

Stort grattis på födelsedagen Stina! Hoppas du får en fantastisk födelsedag med nära och kära!

Exit mobile version