STORT GRATTIS: Thomas ”Orup” Eriksson fyller 65 år – då lägger han karriären på hyllan: ”Jag tänker hålla på tills…”

Thomas ”Orup” Eriksson har genom åren kommit att få en ikonisk status som artist.

På onsdagen fyller stjärnan 65 år – så lyder hans ödesbesked.

Thomas ”Orup” Eriksson inledde sin musikkarriär tidigt och slog igenom som 28-åring efter att han skickat in en demo till Stikkan Anderssons musikförlag Sweden Music.

Därefter skulle framgångarna bli ett faktum. Genom åren har han gett oss fantastiska hits så som exempelvis ”Jag blir hellre jagad av vargar”, ”Regn hos mig” och ”Då står pojkarna på rad”.

Under sin karriär har Orup både uppträtt som soloartist samt samarbetat med många andra artister och i olika band. Han är kanske mest känd som en av medlemmarna i gruppen ”GES”, där han spelat och gett ut otaliga hits tillsammans med Niklas Strömstedt och Anders Glenmark.

Men Orup har även varit medlem i grupperna ”Magnum Bonum” samt egenbildade band så som ”Intermezzo” och ”Ubangi”.

Från att han slog igenom och fram till idag så är han en aktiv och hyllad artist som verkligen satt sin prägel på den svenska musikskatten.

Men om man frågade Orups yngre jag så hade han nog aldrig kunnat tänka sig att han skulle hålla på så länge.

– Jag har läst gamla intervjuer med mig själv och där säger jag att jag har väldigt svårt att tänka mig att jag fortsätter med artisteriet efter 40. Och ja, det var ju 25 år sen jag var efter 40. Det är otroligt, säger Tomas ”Orup” Eriksson i en intervju med Aftonbladet.

Därför skriver Orup ingen ny musik

Men några nya hits ser det inte ut att komma från stjärnan. Numera håller han sig till sina klassiker på scenen.

– De som har lyssnat på mig länge, de är inte intresserade av nya låtar. Det märker jag ju på de artister jag själv lyssnar på. Om de släpper en ny platta då lyssnar jag bara lite pliktskyldigt liksom, säger Orup i en intervju med Aftonbladet och fortsätter:

– Och jag märker när jag sitter och skriver att jag tenderar att återupprepa mig väldigt mycket och det vill inte jag. Då låter jag nog hellre bli, säger Orup.

Foto: TV4

Då lägger Orup av

Pensionen är inget som Orup tycks gå runt och tänka på. Själv har han inga planer på att lägga av.

– Jag kommer inte sluta jobba förrän jag måste. Så länge jag kan fortsätta jobba så kommer jag att göra det. Jag tänker hålla på tills de får rulla mig från scenen, så det är väl långt kvar, förhoppningsvis.

Vi hoppas också att det dröjer länge tills du lägger av Thomas!

Stort grattis på födelsedagen! Hoppas att du får en fantastisk dag!

Passa gärna på att gratulera Thomas ”Orup” Eriksson i kommentarerna på Facebook!