STORT GRATTIS: Titti Sjöblom fyller 74 år – så vill hon bli ihågkommen: ”Som en ovanligt lycklig människa”

Titti Sjöblom

Foto: WIkimedia commons / TT

Titti Sjöblom har levt ett liv i rampljuset ända sedan barnsben, och precis som sin mamma Alice Babs besitter hon en stor musikalisk begåvning. Nu har det blivit dags för stjärnan att fira sin 74:e födelsedag, och för Hemmets journal har hon berättat hur hon vill att människor ska minnas henne.

Alice Babs är ett av de största svenska musiknamnen genom alla tider, och under livet skördade hon stora framgångar både här hemma och utomlands.

Ja, man kan nog lugnt sagt säga att jazzstjärnan var en av våra mest folkkära artister. Något som gjorde att även hennes barn föddes rakt in i rampljuset.

Foto: Kent Östlund / TT /

Läs mer: Alice Babs begravdes i hemlighet – i ett brev lämnade stjärnan en sista begäran till familjen

”Trivts bra med att stå i hennes skugga”

Av de tre barn som Alice Babs fick så är Titti Sjöblom den som uppmärksammats mest, med tanke på att hon precis som sin mor valde att arbeta med musik.

Men det var långt ifrån ett självklart val för henne. Tillslut tog dock glädjen till musiken över.

 När jag sjöng med henne som äldre var jag väldigt medveten om att jag skulle hamna i skuggan. Men det har varit så fantastiskt givande att sjunga med henne och jag har trivts bra med att stå i hennes skugga, sa Titti Sjöblom till Aftonbladet 2021.

Foto: Frankie Fouganthin/Wikkicommons

Titti Sjöblom ville aldrig bli berömd

Titti har berättat i en intervju med Hemmets Journal att hon aldrig varit ute efter kändisskap eller berömmelse, och att hon är väldigt glad över hur allt blev.

– Tack vare att jag inte siktade mot berömmelse blev min karriär väldigt lång och mångsidig. Genom åren har jag ofta skämtsamt sagt att eftersom jag aldrig är inne är jag heller aldrig ute. Jag har gått min egen väg och konsekvent trotsat det generella rådet till artister om att man måste sticka ut. Det är min musik som ska sticka ut, inte jag själv. Folk får gärna glömma vad jag hade på mig under själva uppträdandet, så länge de blir berörda av mina låttolkningar, säger hon till tidningen.

STOCKHOLM 2015-07-14 Titti Sjöblom uppträder i Allsång på Skansen. Foto: Vilhelm Stokstad / TT / Kod 11370

Så vill hon bli ihågkommen

Nu har stjärnan all anledning att ta fram både tårta och ballonger. Den 29 augusti är nämligen inte vilken dag som helst.

Det är Titti Sjöbloms födelsedag, och i år fyller hon 74 år.

På frågan gällande hur hon vill bli ihågkommen i framtiden svarar hon så här till Hemmets Journal:

– Mamma går till historieböckerna, det gör inte jag. Jag har inga ambitioner att folk ska minnas mig, men om de trots allt gör det får de gärna tänka på mig som en ovanligt lycklig människa som älskade sång och musik.

Stort grattis på födelsedagen, Titti!

Exit mobile version