Suzanne Axells beslut med sambon Jörgen – efter åren tillsammans

I över 35 år har ”Fråga doktorn”-profilen Suzanne Axell varit sambo med sin Jörgen.

Nu berättar hon om nya beslutet Suzanne har tagit i relationen – efter åren tillsammans.

Varje måndag leder Suzanne Axell miljonpubliken genom SVT:s succéprogram ”Fråga doktorn”, tillsammans med läkaren Karin Granberg.

Men utanför arbetet bor hon tillsammans med sin sambo Jörgen och deras katt Svans.

Förhållandet med sambon har Suzanne tidigare beskrivit som att de släpper varandra fria.

– Vi träffades här ute på landet i Roslagen. Vi är väldigt olika på ett sätt, men lika på ett annat. Vi släpper varandra fria, har hon tidigare sagt till
Expressen.

Suzanne Axell med sambon Jörgen
Programledaren Suzanne Axell med sambon Jörgen Wedebrand anländer till Globen och finalen i Eurovision Song Contest. Foto Janerik Henriksson / TT

Suzanne Axell: ”Var två individer som klarar er var för sig”

Och att vara fria tillsammans, är något som Suzanne menar har gjort att de hållit ihop så länge.

– Man ska vara en självständig individ, inte förlita sig på att killen tvättar bilen och sköter ekonomin medan tjejen gör inomhussysslor. Var två individer som klarar er var för sig, men som väljer att vara tillsammans. Vi är två hyfsat snälla människor. Snällhet och kamratskap är underskattat, har hon tidigare sagt till tidningen och tillagt:

– Sedan kan jag bli sur på honom, som att han inte dammsuger. Då tog jag en städhjälp, vit, och förklarade att räkningen skulle skickas till Jörgen. Min gamla chef Amelia Adamo lärde mig att man antingen får acceptera saker eller göra något åt dem. Hon har rätt.

Suzanne Axell
Suzanne Axell har varit många år i rutan på SVT – nu riktar hon kritik mot kanalen. Foto: Johanna Norin/Pressbild

Nya beslutet med sambon Jörgen

Men efter 35 år har det också varit ett annat beslut i relationen som har gjort att Suzanne kommit till en bra plats med sambon Jörgen.

– Ibland vill han ut och segla, typ i fyra veckor och det tycker jag är kul. Då gör vi grejer var för sig. Vi kan inte stänga in varandra utan vi får istället tid för oss själva på varsitt håll, säger Suzanne Axell till Nöjeslivet.

Så bra att ni har kommit till en bra plats i livet Suzanne! Hurra för kärleken och för er!