Suzanne Reuter är årets pristagare av Lisebergsapplåden: ”Så himla tacksam”

Sedan 1979 har Lisebergsapplåden hedrat personer inom den svenska underhållningsbranschen som har spridit glädje och ”gjort Sverige gladare”.

Många folkkära underhållare har fått ta emot priset genom åren – och nu har det blivit Suzanne Reuters tur.

– Jag är så himla tacksam och glad att jag fått den fina utmärkelsen Applåden, säger Suzanne Reuter i ett pressmeddelande.

Lisebergsapplåden är en prestigefylld utmärkelse som delas ut årligen till framstående svenska kulturpersonligheter.

Den första mottagaren av applåden var den folkkäre revyförfattaren och underhållaren Povel Ramel, som hedrades 1979. Sedan dess har en rad svenska ikoner, inklusive Hasse & Tage, Astrid Lindgren, Gösta Ekman, Björn & Benny, Håkan Hellström, Mia Skäringer och Lena Philipsson, tagit emot priset.

Själva utmärkelsen är en konstnärligt utformad bronsskulptur av två klappande händer, skapad av Astri Bergman Taube 1978.

Suzanne Reuter hyllas med Lisbergsapplåden

Nu är det klart vem som får årets Lisebergsapplåd. Det blir Suzanne Reuter som nu ska hyllas för sina insatser inom komedivärlden genom åren.

Skådespelerskan ska få ta emot utmärkelsen på fredagen den 16 augusti under ”Bubbel & Babbel” på Lilla scenen i Liseberg.

– Jag är så himla tacksam och glad att jag fått den fina utmärkelsen Applåden, säger Suzanne Reuter i ett pressmeddelande.

Stort grattis, Suzanne! Den är du värd.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

 

Läs mer om...