Foto: TV4/Wikimedia commons

Svante Thuressons besked om hälsan – efter alla år på scen

.

Svante Thuresson, 82, är hela Sveriges jazzkung.

Nu är han åter högaktuell – med Jazzmåndag på Skansen och som en av årets sommarpratare i P1. 

– Det var väl efter lite påtryckningar, säger Svante Thuresson om debuten i ”Sommar”, till Nöjeslivet.

Varje måndag i juli står han på Sollidenscenen på Skansen – dagen innan allsången drar i gång – med sin ”Jazzmåndag”. Det har han gjort i flera år nu, jazzkungen Svante Thuresson som hunnit fylla 82 i år.

Och fortfarande så känner artisten drivet och hungern efter att stå på scen.

Nu är han aktuell som en av årets sommarpratare i radions P1. Söndag 21 juli sänds hans program – och Thuresson debuterar faktiskt som sommarpratare vid 82 års ålder.

För Nöjeslivet avslöjar han att det krävdes viss övertalning från Sveriges Radio.

– Det var väl efter lite påtryckningar. Vi hade väl lite prat om det. Det är ju inget sådan dant där som man svarar ”hurra!” på direkt, utan det kräver ganska mycket tid och förarbete. Det där är så olika. Men för mig har det tagit ganska mycket tid.

Svante Thuresson och artistkollegan Pernilla Andersson på Skansens scen år 2015. Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia commons
Svante Thuresson och artistkollegan Pernilla Andersson på Skansens scen år 2015. Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia commons

Vad kommer du att ta upp? 

– Det blir mycket musik va, olika former och tidpunkter. Olika situationer och människor och länder. Ja…

Svante Thuresson om åldrandet

Åldrandet är inga bekymmer för den i dag 82-årige Svante Thuresson. Här förklarar han knepet som hållit honom pigg och alert.

– Jag känner ingen skillnad, för jag jobbar precis likadant som förut. Jag kan varken säga att det är si eller så. Däremot tror jag att det är det är väldigt bra om man kan jobba och hålla på med det. Jag tror det är nyttigt för allting, huvud och allt…

– Jag mår bra, haha.

Vad är knepet för att hålla sig pigg? 

– Det är väl bara att jobba på som vanligt om man kan. Jag kan och får göra det, och då är det liksom inget knep. Det bara rullar på. Jag har inte funderat på pension. Man har inga sådana hållpunkter va.

[arve url=”https://tv4play.se/iframe/video/3940529″ /]

Dela gärna vidare för att hylla denna fantastiska krutfarbror och jazzkung!